ŽFK „Knjaževac“ – Zajedništvo recept za svaki uspeh (VIDEO)

ŽFK „Knjaževac“ – Zajedništvo recept za svaki uspeh (VIDEO)

Podmladak ženskog fudbalskog klub „Knjaževac 2015“, u sezoni za nama, takmičio se u Razvojnoj ligi. Dame u kopačkama na kraju su bile osme. Međutim, primarni cilj ovog tima nije bio plasman u gornji deo tabele. Naprotiv ciljevi su mnogo dugoročniji, a onaj osnovni je stvaranje baze za budućnost. Prioritet je napraviti stabilan i jak prvi tim sa decom iz sopstvenog pogona. Materijal za to u Knjaževcu ne nedostaje, potvrđuje trener ovog kluba Emilija Smiljković.

Devojčice, njih tridesetak, koje su ove sezone branile boje „Knjaževca“ u Razvojnoj ligi, dosta su napredovale i krupnin koracima „grabe“ ka prvom timu, što je pokazatelj da se u klubu dobro radi. Ono što još krasi ove mlade dame je atmosfera u ekipi, koja je odlična. Na terenu, ali i van njega.  Receptom za uspeh fubalerke ne smatraju samo rad, već i zajedništvo i kolektivni duh koji nikada ne  izostaje.

Iako privlači dosta devojčica, ženski fudbal i dalje je daleko ispod muškog, bar kada su finansije u pitanju.  Na sreću svih, grad ima sluha za ova dame i nesebično im pomaže.

Ženski fudbalski klub osnovan je 2008. godine. Prvi tim takmičio se u Superligi i Prvoj ligi, dok se poslednjih par godina nadmeće u Drugom rangu takmičenja. U klubu se nadaju da će u narednom periodu uspeti da se vrate u viši rang takmičnje, upravo uz pomoć devojčica, koje su veći deo takmičenja u Razvojnoj ligi iznele na „svojim plećima“.

Opširnije u prilogu.


Povezane vesti

Muk na Čairu – Radnički poražen posle 4 meseca (VIDEO)

Nakon 10 uzastopnih utakmica bez poraza i odličnog niza koji ih je doveo do 3. mesta na tabeli fudbaleri niškog

Drugi vezani poraz Radničkog i ostavka Dmitrovića

Fudbaleri Radničkog zabeležili su još jedan poraz, nakon 10 uzastopnih mečeva na kojima teren nisu napustili “pognute glave”. Poveo je

Preporođeni Radnički sa pet vezanih pobeda odlazi na zimsku pauzu

Superligaš sa Čaira protutnjao je Surdulicom i sa laganih 2:0 savladao neugodnu ekipu Radnika. Strelac oba pogodka bio je Milan

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*