ŽFK „Knjaževac“ – Zajedništvo recept za svaki uspeh (VIDEO)

Podmladak ženskog fudbalskog klub „Knjaževac 2015“, u sezoni za nama, takmičio se u Razvojnoj ligi. Dame u kopačkama na kraju su bile osme. Međutim, primarni cilj ovog tima nije bio plasman u gornji deo tabele. Naprotiv ciljevi su mnogo dugoročniji, a onaj osnovni je stvaranje baze za budućnost. Prioritet je napraviti stabilan i jak prvi tim sa decom iz sopstvenog pogona. Materijal za to u Knjaževcu ne nedostaje, potvrđuje trener ovog kluba Emilija Smiljković.

Devojčice, njih tridesetak, koje su ove sezone branile boje „Knjaževca“ u Razvojnoj ligi, dosta su napredovale i krupnin koracima „grabe“ ka prvom timu, što je pokazatelj da se u klubu dobro radi. Ono što još krasi ove mlade dame je atmosfera u ekipi, koja je odlična. Na terenu, ali i van njega.  Receptom za uspeh fubalerke ne smatraju samo rad, već i zajedništvo i kolektivni duh koji nikada ne  izostaje.

Iako privlači dosta devojčica, ženski fudbal i dalje je daleko ispod muškog, bar kada su finansije u pitanju.  Na sreću svih, grad ima sluha za ova dame i nesebično im pomaže.

Ženski fudbalski klub osnovan je 2008. godine. Prvi tim takmičio se u Superligi i Prvoj ligi, dok se poslednjih par godina nadmeće u Drugom rangu takmičenja. U klubu se nadaju da će u narednom periodu uspeti da se vrate u viši rang takmičnje, upravo uz pomoć devojčica, koje su veći deo takmičenja u Razvojnoj ligi iznele na „svojim plećima“.

Opširnije u prilogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.