Radnički bez šefa stručnog štaba na Crvenu zvezdu (VIDEO)

Radnički u sredu od 19 časova na svom Čairu dočekuje ekipu Crvene zvezde u sklopu 25. kola Super lige Srbije. Nakon poraza od Železničara u Pančevu, Radnički je napustio šef stručnog štaba, Nikola Trajković, koji je podneo ostavku na svoju funkciju. Kako se navodi

Pored njegovog izostanka u narednom kolu, na klupi neće biti ni trenera Vladimira Đorđevića i Dušana Đokića, koji su dobili crvene kartone u pomenutom meču, a još nekolicina igrača izostaje zbog nakupljenih žutih kartona i povreda.

O pripremi naredne utakmice, kao i kadrovskoj situaciji u ekipi, na redovnoj konferenciji za medije govorio je trener Vladimir Đorđević.

– Svi znamo kakva nas utakmica očekuje protiv ekipe koja je, uz Partizan, najbolja u našem fudbalu. Mi smo u jednoj teškoj, delikatnoj situaciji, zbog svega što se izdešavalo u prethodnom periodu, a na sve smo ostali i bez šefa stručnog štaba Nikole Trajkovića. Кao posledicu prethodne utakmice sada imamo kadrovskih problema i u stručnom štabu, i među igračima. Dušan Đokić i ja smo na utakmici protiv Železničara dobili crvene kartone – iskreno, ne znam iz kojih razloga. Zbog parnih žutih kartona pauziraće Mesarović i Vanja Ilić. Takođe, u igračkom kadru smo dalje slabiji za Edmunda Ada koji protiv Crvene zvezde nema pravo nastupa, a na manje povrede nakon meča u Pančevu žalili su se Petrović i Stajić. Ne pominjem vam Čolovića, Stojanovića, Freja, koji su već duže van stroja. Videćemo, najspremniji će izaći na teren.

Đorđević, koji je kao igrač nastupao u oba sutrašnja rivala, zna koliki pritisak nose ovakvi mečevi i da je motivacija na njima posebna.

– Za Zvezdu pokušavamo da se pripremimo kao i za svaku drugu utakmicu, ali samo oni koji mogu da pruže i više od sto posto mogućnosti u datom trenutku će izaći na teren. Momenat jeste delikatan za nas, momcima je teško palo sve što se desilo prethodnih dana, ali ja sam pokušao da im objasnim kolika će pažnja javnosti sutra uveče biti usmerena ka njima. Ovaj meč privućiće dosta publike, većina će doći zbog Zvezde i ja se nadam da našim igračima to može da bude motiv više, da daju i više od maksimuma. Mi nismo u situaciji da možemo da pretimo, naše je da damo dostojan otpor i da se nadamo da tako možemo da dođemo do pozitivnog rezultata.

Šokantan poraz i sporne situacije sa utakmice u Pančevu još uvek ostavljaju jak utisak treneru Đorđeviću:

– Turbulentna je utakmica je iza nas, mi uvek gledamo da prvo tražimo krivca i greške u svom dvorištu, ali moramo da budemo realni, izdešavalo se svašta u Pančevu. Najteže mi je što smo udaljeni i kolege i ja, ekipa je bila uskraćena za naše savete, sugestije, bilo bi drugagačije da samo svi bili na klupi i to je ono što mi teško palo. Atmosfera je bila pala posle svega, ali su se momci izdigli, sve su to profesionalci i spremni su da daju maksimum.

Meč na stadionu Čair sudiće glavni sudija Marko Ivković, koji je sudio i prethodni duel ovih dveju ekipa na Čairu u sezoni 2022/23.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.