Prvi fudbalski korak knjaževačkih predškolaca (VIDEO)

Fudbalski teren pun dece predškolskog uzrasta najbolji je dokaz da sport u Knjaževcu i te kako ima svetlu budućnost. Mališani ne kriju oduševljenje, a treninge, koji su tri puta nedeljno, redovno posećuju. Druženje sa vršnjacima, ali i zabavni treninzi toliko se dopadaju deci da nerado napuštaju teren.  Sve ih povezuje ljubav prema fudbalu, ali i prema idolima, među kojima prednjače Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi.

Prezadovoljni školicom fudbala su i roditelji. Najbitnije im je, kažu, što su se deca odvojila od televizora i računara. Oni smatraju da virtuelni – sajber svet, negativno utiče na zdravlje dece i njihov razvoj. Ovakve akcije smatraju jedinim načinom da se deca vrate u realnost i nastave da se  normalno razvijaju i socijalizuju.

Sa najmlađima  je kažu najteže raditi, ali je zadovoljstvo najveće, potvrđuju treneri. Sa grupom od oko 50 mališana, koliko ih ove godine ima, rade tri trenera. Najveća satisfakcija za svakog od njih je kada decu podstaknu da i posle završetka školice nastave da se bave bilo kojim sportom. Ne fudbalom – već bilo kojim drugim sportom.

Projekat „Moj prvi fudbalski projekat“ kojim je predviđeno mesec dana besplatnog fudbala za mališane, u Knjaževcu se uspešno realizuje već osam godina. Podršku ovoj akciji daje Sportski savez Knjaževca, kao i predškolska ustanova „Bajka“.

Opširnije u prilogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.