Posle dve godine pauze Niš ima drugoligaša u košarci

KK Niš uspeo da sačuva prvo mesto na kraju sezone i plasman Drugu mušku ligu Srbije u košarci.

Za vikend je odigrano i poslednje, 26. kolo istočne grupe Prve muške regionalne lige u košarci. U Prokuplju je ekipa Niša pobedila domaći Topličanin sa 87:77, a tom pobedom je obezbedila prvo mesto na tabeli na kraju takmičenja i plasman u Drugu mušku ligu Srbije sledeće sezone.

Pred poslednje kolo situacija u takmičenju je bila takva da je Nišu bila neophodna pobeda u Prokuplju da bi obezbedio promociju u viši rang. Kiks Niša je čekao gradski rival Konstantin, koji uz isti odnos pobeda i poraza ima slabiju koš razliku i na drugom je mestu. Ipak, ekipa Vladimira Đorđevića je opravdala ulogu favorita u Prokuplju, potvrdila je da je ove sezone najviše pokazala u Prvoj regionalnoj ligi i zasluženo se plasirala u rang više.

Na taj način uspeli su da vrate jedan od najvećih srpskih gradova na košarkašku mapu Srbije. Konstantin i leskovački Borac sigurno nisu zadovoljni drugim i trećim mestom na tabeli jer su kao ambicije ove sezone istakli borbu za najviši plasman. Sledeće četiri ekipe po plasmanu (Ratnici, Topličanin, Panteri i Trijumf) su sigurno zadovoljne prikazanim ove sezone, završili su u skladu sa ambicijama. A, posebno je prijatno iznenađenje bila ekipa Trijumfa koja je sa najmlađom ekipom u takmičenju premijerno nastupila u ovom rangu i ostvarila je 14 pobeda.

Iz donje polovine tabele Junior može da bude zadovoljan progresom kroz sezonu, prošao je put od ekipe koja je prvi deo takmičenja odigrala tako da su počeli da strepe za opstanak, do tima koji je u drugom delu ostvario više pobeda nego poraza. Kako stvari stoje iz takmičenja će da ispadne Knjaževac koji je sezonu završio sa samo jednom pobedom. Od raspleta situacije preko leta u najvišim rangovima takmičenja zavisi i srpskoligaški izgled sledeće sezone.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.