Takmičari pauerlifting kluba „Knjaževac“ briljirali na Evropskom prvenstvu u Poljskoj

Takmičari Pauerlifting kluba „Knjaževac“ doneli su iz Poljske 12 medalja i tri pehara.

Na Evropskom prvenstvu u pauerliftingu, čučnju, benč presu i dedliftu, koje je održano od 25. juna do 1. jula nastupilo je 8 knjaževačkih takmičara koji su izborili čak 10 zlata i dve srebrne medalje.

Knjaževac su, na ovom takmičenju, uspešno predstavljali Nikola Stanković, Aleksandar Tošić, Mila Jakovljević, Nevenka Crnogorčević, Laura Pešić, Ivan Stanković, Milena Martinović i Srđan Trifunović. Svi oni vratili su se iz Poljske sa osvojenim medaljama.

U svojim kategorijama i disciplinama posebno su se istakli – Laura Pešić koja je postavila novi evropski rekord u benč presu, zatim Mila Jakovljević koja je u disciplini dedlift postavila novi svetski rekord, Aleksandar Tošić koji je u čučnju sa opremom oborio i svetski i evropski rekord, Ivan Stanković koji je u mrtvom dizanju postavio novi balkanski rekord i Milena Martinović koja je u mrtvom dizanju takođe pomerila svetske i evropske standarde.

Na takmičenju je učestvovalo oko 350 takmičara iz 20 zemalja, a članovi Pauerlifting kluba Knjaževac doprineli su da reprezentacija Srbije osvoji 19 medalja (15 zlata, dva srebra i jednu bronzu, kao i četiri pehara).

Odlazak   na   ovo   takmičenje   pomogao   je   Sportski   savez   opštine   Knjaževac i Opština Knjaževac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.