Midžor iz Kalne je pobednik Kupa opštine Knjaževac (VIDEO)

Fudbalski klub Midžor iz Kalne je pobednik Kupa opštine Knjaževac za 2017. godinu. U izuzetno uzbudljivom finalu odigranom 18. maja na gradskom stadionu savladali su ekipu ŠSK IMT iz Štipine rezultatom 3:2. Junak finalnog meča bio je golman pobedničke ekipe darko Radivojević koji se istakao velikim brojem atraktivnih intervencija, a poseban kuriozitet je što je odbranio dva penala u finalnoj utakmici.

Kup opštine predstavlja takmičenje svih fudbalskih kolektiva koji pripadaju Sportskom savezu Knjaževca i ima bogatu tradiciju, a finalna utakmica je jedan od centralnih događaja kojim se uveličava Dan opštine Knjaževac.

Organizatori su uključivanjem školske dece u program učinili još jedan odličan potez u smislu popularizacije fudbala i sporta uopšte. U konkurenciji srednjih škola pobednik turnira je Tehnička Škola, dok je među osnovcima pobednički pehar pripao školi Dimitrije Todorović Kaplar

Sportski savez Knjaževca je organizacijom Majskih svečanosti ispunio očekivanja svih učesnika, ali i mnogobrojnih posetilaca.

Svih 11 klubova iz Opštinskog saveza Knjaževac se finansira iz budžeta opštine i preko Sportskog saveza Knjaževca. Vodeći ljudi saveza ističu da nemaju većih problema, da je svima obezbeđeno dovoljno sredstava za nesmetan rad u rangovima u kojima se takmiče, ali im je i omogućeno da napreduju. Vodeći klub u opštini je FK Timočanin, član istočne grupe Zonske lige, koga uskoro očekuje polufinale okružnog Kupa Fudbalskog Saveza Zaječarskog okruga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.