Radnički sa novim trenerom traži pobedu u Kruševcu (VIDEO)

Fudbalski klub Radnički Niš predstavio je danas novog šefa stručnog štaba, Dejana Joksimovića. Joksimović na ovu funkciju stiže umesto Nikole Trajkovića, koji je podneo ostavku nakon poraza u utakmici protiv pančevačkog Železničara.

Prošlogodišnji trener Radničkog iz Kragujevca, izjavio je na konferenciji za medije da su ga veličina kluba, kao i kvalitet igrača koje Radnički ima u sastavu motivisali da preuzme “Real sa Nišave”.

– Situacija je delikatna, ali, da nije verovatno ne bi ni došlo do ove promene. Treneri su uvek glavni “krivci” za rezultate. Potrebna je opšta mobilizacija svih struktura u klubu, o tome sam već pričao sa čelnicima Radničkog, ali pre svega je potrebna reakcija igrača. Oni i jesu jedan od glavnih motiva mog dolaska ovde, uveren sam da ova ekipa ima, pre svega, individualni kvalitet i potencijal za minimum mesto u plej-ofu, što je sada, nažalost, nedostižno. Pričao sam sa igračima, već od utakmice u Kruševcu očekujem njihovu reakciju, jer oni su ključ izlaska iz ove rezultatske krize u kojoj se ekipa nalazi.

Joksimović je izjavio i da smatra da je za bolje rezultate potrebno bolje “naštimovati” tim na terenu.

Osnovni problem po meni je to što ekipa nije dobro izbalansirana, u smislu da tim ne čini najboljih 11 individualaca, nego grupa koja najbolje funkcioniše zajedno. Takođe, psihološki momenat je sigurno problematičan u ovom trenutku, postoji nedostatak samopouzdanja, ali to je usko vezano sa rezultatima. Očekujem napredak već od Kruševca, bez obzira na to što je malo vremena za pripremu te utakmice. Juče sam odradio prvi trening sa ekipom, upoznajemo jedni druge. Meč u Kruševcu smo počeli da spremamo danas, imamo još jedan trening sutra, ali to ne govorim kao alibi, jer moramo da upotrebimo sve svoje znanje i energiju da pobedimo tu utakmicu. Ne postoji čarobni štapić, ovo je proces za koji je potrebno vreme. Šta možemo u ovih par dana je da pre svega kroz razgovore, individualne i grupne, dopremo do svesti igrača da kvalitet postoji, ali da sve pada u vodu ako ga ne prate energija, želja, fokus, strast, koncentracija.

Novi šef stručnog štaba pojasnio je i da je u njegovom timu nekoliko “starosedelaca” koji će mu pomoći jer odlično poznaju ekipu:

– Sa mnom je u klub došao moj dugogodišnji asistent Goran Vuković, on će raditi deo vezan za analitiku. Većina članova stručnog štaba mog kolege I prijatelja Nikole Trajkovića, na čelu sa Vladimirom Đorđevićem i dalje je tu. Sa golmanima i dalje radi Igor Pavlović, a za kondiciju je zadužen Aleksandar Ilić,- završio je Joksimović svoje prvo izlaganje na Čairu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.