Železničar ispustio prednost domaćeg terena. Partizan poveo (VIDEO)

Stonoteniseri Železničara u velikom finalu Superlige Srbije u prepunom Stonoteniskom domu dočekali su favorizovanu ekipu beogradskog Partizana. Nakon tri sata velike borbe trijumfovao je Partizan rezultatom 4:2 i već u petak u Beogradu imaće prvu meč loptu za titulu šampiona.

Nakon prve dve partije ove večeri domaći su već gubil sa 2:0, ali kako. Oba meča su se igrala u pet setova i oba su otišla na stranu Beograđana. Prvo je Kinez, Vang Zengi, iz redova Partizana uspeo da preokrene Franciska Sančia nakon vođstva Argentinca od 2:1 u setovima, onda je Rus Mihail Pajkov preokrenuo domaćeg Denislava Kođabaševa nakon vođstva Bugarina od 2:0.

Činilo se tada da će gosti lako doći do pobede, ali onda je na scenu stupio Miloš Milenković koji je iznenadio iskusnog Aleksandra Karakaševića i deoneo prvi poen domaćoj ekipi. Zatim je i Sanči bio ubedljiv protiv Pajkova i domaći su ekspresno uspeli da izjednače.

U petoj partiji finala Milenković nije uspeo da iznenadi Zengia, iako je poveo u setovima ipak je izgbio sa 1:3.

I onda kada su domaći navijači očekivali da će Kođabašev uspeti da savlada Karakaševića i meč dovede do 7. partije i dublova, desilo se suprotno. Iskusni Aleksandar Karakašević odigrao je najbolje kada je bilo najbitnije i prosto počisto bugarina sa stola za trijumf beogradske ekipe i vođstvo od 1:0 u finalnoj seriji.

Revanš je već u petak u istom terminu od 17.30h, a niški stonoteniseri obećavaju da ne idu u Beograd sa belom zastavom.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.