Odličan rezultat Andrije Stankovića i na prestižnom takmičenju u Švedskoj

Sjajni niški karatista Andrija Stanković iz KK Elid, nastavlja niz sjajnih rezultata i osvajanja odličja na međunarodnim turnirima iz vikenda u vikend. Nakon medalja na turnirima u Zagrebu, Tirani, Beogradu, Beču, Banjaluci, Ljubljani, Aranđelovcu i Tuzli, nije izostala medalja sa jakog međunarodnog turnira u Kristianstadu. U ovom gradu na jugu Švedske u subotu je održan međunarodni karate turnir “SWEDISH KARATE OPEN 2024 ” koji je okupio oko 500 takmičara iz 12 zemalja.

Andrija Stanković je nakon 5 teških mečeva zauzeo drugo mesto u kategoriji seniora u katama pojedinačno. U finalnom meču poražen je tesnim rezultatom 3:2 od strane domaćeg takmičara.

Ovo je jedna od važniijh medalja za moj klub i mene jer u kontinuitetu godinama unazad pokazujemo dobar karate, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.- istakao je Stanković.

U kalendaru aktivnosti trofejnog niškog karatiste u aprilu mesecu su veliki međunarodni turniri u Severnoj Makedoniji i Bugarskoj, kao i  Prvenstvo Srbije za seniore.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.