Mladi košarkaši Vlasotinca prave velike rezultate (VIDEO)

Mladi košarkaši Vlasotinca prave velike rezultate (VIDEO)

Pioniri Omladinskog košarkaškog kluba Vlasotince ostvarili su veliki uspeh, najveći od kada se košarka uopšte igra u tom gradu, plasmanom na polufinalni turnir prvenstva države u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije. Među 16 najboljih  timova u državi Vlasotince je obezbedilo plasman odličnim igrama u Kvalitetnoj međuregionalnoj ligi košarkaških regiona „Istok“ i „Jug“ u kojoj je zauzelo treće mesto u jakoj konkurenciji.

Polufinalni turnir igra se u Kragujevcu od petka 27. do nedelje 29. aprila. Protivnici Vlasotinca su više nego atraktivni, susrešće se sa vršnjacima rođ enim 2003. i mlađim, iz beogradskog Partizana, Vrbasa i domaćina, kragujevačke Foke. Protivnici za respekt, ali mladi igrači Vlasotinca se bez straha spremaju na put u Kragujevac.

 

Malo ko je očekivao da će pioniri Vlasotinca odigrati ovako kvalitetnu sezonu, ali ova ekipa je vredno radila, trenirala dva puta dnevno poput profesionalnih seniorskih timova i svi igrači su posvećenim radom sa svojim trenerom zabeležili uspeh. Nagrada za to je igranje protiv klubova sa velikim renomeom iz sredina u kojima ima mnogo više dece i u kojima je lakše selektovati ekipu.

Vlasotince je ponosno na svoje pionire, a dokaz da se njihov rezultat ceni u ovom gradu je i pažnja koju im posvećuju sugrađani. Na jednom od poslednjih treninga pred put u Kragujevac pionire košarkaše su ispratili i najmlađi navijači, deca iz Predškolske ustanove „Milka Dimanić“ kojima je košarka brzo postala omiljeni sport.

Pioniri Omladinskog košarkaškog kluba Vlasotince su već uradili veliku stvar za promociju svog grada, ali tu ne žele da stanu i biće vrlo zanimljivo ispratiti njihove partije u srcu Šumadije.

Pored turnira u Kragujevcu, u istom terminu igraju se polufinala u grupama Vojvodina, Istok i Beograd, a pobednici sva četiri polufinalna turnira stiču pravo nastupa na finalnom turniru prvenstva Srbije.


Povezane vesti

Amaterska košarkaška liga sve više izgleda “profi” (VIDEO)

Kreniula je treća sezona Amaterske košarkaške lige u Nišu…Očigledno je da se takmičarska košarka kod amatera itekako primila. Neke novine

Uzbudljiv basket turnir u Babušnici (VIDEO)

U Babušnici je, od 8. do 11. avusta, odigran tradicionalni letnji basket turnir, koji se organizuje već petu sezonu zaredom.

AKL: Air Mitrović doleteo do indeksa 43 (VIDEO)

Minulog vikenda odigrane su utakmice 5. kola B divizije Amaterske košarkaške lige Niša. Favoriti su ostvarili pobede, pa nije bilo

1 comment

Write a comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.