Pioniri Nibaka na polufinalnom turniru Prvenstva Srbije

Od petka 27. do nedelje 29. aprila igraće se polufinalni turniri Prvenstva Srbije za pionire u košarci. Sistem takmičenja je takav da se u četiri grada igraju turniri sa po četiri ekipe iz svih košarkaških regiona, koje su plasmanom u Kvalitetnim međuregionalnim ligama stekli to pravo.

Organizator jedne grupe je Omladinski košarkaški klub Nibak iz Niša, već godinama lider u mlađim kategorijama na prostorima južno od Beograda. Nibak je u prvom delu takmičenja bio prvoplasirani među deset selekcija iz košarkaških regiona „Jug“ i „Istok“. Od petka do nedelje u borbi za plasman na finalni turnir, odnosno za borbu za prvaka Srbije, klinci iz Nibaka će pred svojim navijačima igrati protiv Mega Banjice iz Beograda, Kris Krosa iz Pančeva i Šumadije iz Kragujevca.

„Plasmanom među 16 najboljih ekipa u zemlji OKK Nibak je nastavio tradiciju kvaltetnog rada sa talentovanim dečacima. Moram da napomenem da smo i u kategoriji kadeta ostvarili plasman na “fajnal-for” i to sve u godini kada klub proslavlja 20 godina rada, stvaranja i osvajanja trofeja. Što se očekivanja tiče, mi smo svoj cilj za ovu godinu već ispunili samim tim što u selekcijama imamo puno talentovanih igrača. To su već članovi regionalnih selekcija, potencijalni reprezentativci i reprezentativci i ja sam izuzetno počastvovan što je meni pripala čast da vodim obe selekcije. Pošto se turnir igra u Nišu pokušaćemo da prednost domaćeg terena pretvorimo u plasman među osam najboljih ekipa u Srbiji“ – izjavio je za portal „Sport juga“ Milan Tubić, trener  ekipe Nibaka.

Podrška će sigurno značiti ovim dečacima koji su svojim igrama u prethodnom periodu zaslužili pažnju košarkaške javnosti. Sve utakmice se igraju u Sali Osnovne škole „Dušan Radović“ u niškom naselju Duvanište, a termini utakmica su 14 časova i 30 minuta i 16 časova i 30 minuta u petak, 14 i 16 časova u subotu. U nedelju se mečevi igraju od 12 časova i 30 minuta i 14 časova i 30 minuta. Organizatori turnira  su Omladinski košarkaški klub Nibak i Regionalni košarkaški savez Istočne Srbije.

Osim u Nišu, polufinalni turniri se igraju još u Beogradu, Kragujevcu i Zrenjaninu. Na finalni turnir će se plasirati po dve prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe. Borba za prvaka Srbije sa osam ekipa održaće se u Ivanjici od 11. do 13. maja.

 

Raspored polufinalnog turnira prvenstva Srbije,  grupa u Nišu (OŠ „Dušan Radović“):

Petak, 27. april:

14:30 Nibak – Kris Kros

16:30 Mega Banjica – Šumadija

 

Subota, 28. april:

14:00 Kris Kros – Šumadija

16:00 Nibak – Mega Banjica

 

Nedelja, 29. april:

12:30 Mega Banjica – Kris Kros

14:30 Šumadija – Nibak

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.