Drugi Kup Timočke Krajine za osobe sa invaliditetom (VIDEO)

Drugi Kup Timočke Krajine za osobe sa invaliditetom (VIDEO)

Više od 20 takmičara iz Knjaževca, Sokobanje, Zaječara i bugarskog grada Vidin, okupilo se 17. juna u hali knjaževačke Osnovne škole “Dimitrije Todorović Kaplar”, kako bi demonstriralo svoje veštine u šahu, trci kolicima, bacanju pikada i dizanju tegova. Tako je, u sjajnoj sportskoj i prijateljskoj atmosferi, održan drugi po redu, Kup Timočke Krajine za osobe sa invaliditetom.

I gosti iz Bugarske, koji pod okriljem Evropske unije, već dugo sprovode projekte inkluzije osoba sa invaliditetom, smatraju da je Kup Timočke Krajine organizovan na zavidnom nivou.

Glavni organizatori ovog događaja su Sportski savez Knjaževca i Opštinska organizacija invalida rada i osoba sa invaliditetom. Tehnički organizator je Pauerlifting klub “Knjaževac”, koji i inače, u svom sportskom objektu, ima posebno opremljen prostor za sportiste sa invaliditetom.

Prema prvobitnom planu, Drugi Kup Timočke Krajine trebalo je da bude organizovan na platou Doma kulture „Knjaževac“, kako bi što više Knjaževčana moglo da isprati ovaj događaj. Vremenski uslovi prebacili su manifestaciju u zatvoren prostor, ali to nimalo nije omelo sportsku borbenost i dobro raspoloženje učesnika.  I premda su prijateljstvo, zabava i rekreacija bili važniji od plasmana, nije na odmet pomenuti da su domaćini, u pojedinačnim nastupima, skoro u svim disciplinama uzeli prva mesta. Čak i u ekipnom plasmanu, Knjaževčani su bili na najbolji, dok je drugo mesto zauzela ekipa iz Zaječara, a treće gosti iz Bugarske.

 Opširnije u prilogu.


Povezane vesti

Niš – Subotica 2:1 – podbacli samo odbojkaši Niša

Ovih dana je sticaj okolnosti doveo do to toga da se u čak tri sporta, u najvišim rangovima takmičenja, sastanu

Rukometaši Železničara igraju za sedmi trofej u Kupu

U polufinalnom meču Kupa Srbije igrači Železničara odmeriće snage sa Metaloplastikom. Trener niškog tima Josif Petković ističe da ga Kup

Naisa ubedljiva, u neravnopravnoj borbi, za povratak na čelo tabele (VIDEO)

Rukometašice Naise rutinski su savladali poslednjeplasiranu ekipu Sloge iz Petrovca na Mlavi sa 47-15. Pored razlike u kvalitetu, gošće su

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*