Drugi Kup Timočke Krajine za osobe sa invaliditetom (VIDEO)

Više od 20 takmičara iz Knjaževca, Sokobanje, Zaječara i bugarskog grada Vidin, okupilo se 17. juna u hali knjaževačke Osnovne škole “Dimitrije Todorović Kaplar”, kako bi demonstriralo svoje veštine u šahu, trci kolicima, bacanju pikada i dizanju tegova. Tako je, u sjajnoj sportskoj i prijateljskoj atmosferi, održan drugi po redu, Kup Timočke Krajine za osobe sa invaliditetom.

I gosti iz Bugarske, koji pod okriljem Evropske unije, već dugo sprovode projekte inkluzije osoba sa invaliditetom, smatraju da je Kup Timočke Krajine organizovan na zavidnom nivou.

Glavni organizatori ovog događaja su Sportski savez Knjaževca i Opštinska organizacija invalida rada i osoba sa invaliditetom. Tehnički organizator je Pauerlifting klub “Knjaževac”, koji i inače, u svom sportskom objektu, ima posebno opremljen prostor za sportiste sa invaliditetom.

Prema prvobitnom planu, Drugi Kup Timočke Krajine trebalo je da bude organizovan na platou Doma kulture „Knjaževac“, kako bi što više Knjaževčana moglo da isprati ovaj događaj. Vremenski uslovi prebacili su manifestaciju u zatvoren prostor, ali to nimalo nije omelo sportsku borbenost i dobro raspoloženje učesnika.  I premda su prijateljstvo, zabava i rekreacija bili važniji od plasmana, nije na odmet pomenuti da su domaćini, u pojedinačnim nastupima, skoro u svim disciplinama uzeli prva mesta. Čak i u ekipnom plasmanu, Knjaževčani su bili na najbolji, dok je drugo mesto zauzela ekipa iz Zaječara, a treće gosti iz Bugarske.

 Opširnije u prilogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.