Powerlifting klub Knjaževac uklanja barijere (VIDEO)

Powerlifting klub Knjaževac uklanja barijere (VIDEO)

Knjaževac je 14. maja bio mesto gde su još jednom uklonjene barijere i gde su osobe sa invaliditetom preko sporta aktivno uključene u društvene tokove. Pauerlifting savez osoba sa invaliditetom u saradnji sa Sportskim savezom Knjaževca organizovao je u knjaževačkoj hali “Kaplar” Otvoreno međunarodno prvenstvo u paraolimpijskoj disciplini “benč pres”. Na takmičenju je učestvovalo preko 30 takmičara iz  Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske i Srbije.

Srbija je na ovom takmičenju ekipno zauzela prvo mesto, a veliki doprinos tom uspehu dali su i članovi kluba iz Knjaževca, individualnu nagradu za najjaču veteranku osvojila je Vesna Nikić iz Powerlifting kluba Knjaževac sa podignutih 65 kilograma. Sjajnu manifestaciju pomogli su svojim programom i Aikido klub Knjaževac, karate klub Musaši i Kik boks klub Tor iz Zaječara, kao i članovi Škole folklora ”Kolo”.  Posebno treba istaći huminitarnu notu ovog takmičenja, zahvaljujući Udruženju Multiple skleroze čiji su članovi nudili svoje rukotvorine i suvenire kao i dobrovoljnim prilozima građana obezbeđen je deo sredstava za lečenje jedanaestogodišnje Anđele Tošić.

Tehnički organizator ovog takmičenja bio je Powerlifting klub Knjaževac, jedan od klubova koji ima razvijen program i uslove za rad sa osobama sa invaliditetom. Klub postoji od 2006. godine i trenutno broji više od 80 članova,a broj medalja i priznanja osvojenih za to vreme nije lako precizno utvrditi.

Velikim angažovanjem ljudi iz ovog kluba stvoreni su odlični uslovi da mladi ljudi, profesionalni takmičari, osobe sa invaliditetom, rekreativci, veterani, svi zajedno u prelepom ambijentu i sjajnim uslovima kvalitetno provode vreme i promovišu zdrav način života.


Povezane vesti

Studentkinje još uvek traže pravu formu (VIDEO)

Košarkašice Studenta nisu uspele da stignu do druge pobede u prvenstvu. One su poražene  od ekipe Radivoja Koraća sa 60-51.

U Železničaru ubeđeni u pobedu nad Metaloplastikom (VIDEO)

Posle mesec i po dana, utakmicama 14. kola, takmičenje u rukometnoj Superligi se nastavlja. 00 Related posts: Želja ubedljivo do

Boks klub “Vitez” uspešan na startu sezone

Takmičari Boks kluba “Vitez”– Niš, šampionski su započeli sezonu 2019. Na Prvenstvu jugoistočne Srbije u olimpijskom boksu, održanom u Leskovcu,

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.