Bazen Banjica – raj za odmor (VIDEO)

Bazen Banjica  – raj za odmor (VIDEO)

Spas od vrućine već decenijama unazad Knjaževčani, ali i ljudi iz okoline pronalaze na sportsko-rekreativnom bazenu Banjica.

Ono što ovaj kompleks čini jedinstvenim jeste činjenica da je voda tokom cele godine topla. Svi bazeni snabdeveni su lekovitom izvorskom vodom sa termalnog izvora Banjica. Posetioci tokom letenje sezone imaju na raspolaganju olimpijski bazen, dečiji bazen i mini akva parka. Za razonodu, kupači još imaju terene za košarku, mali fudbal i odbojku na pesku.

Noćno kupanje na Banjici, koje počinje sredinom jula, dodatno privlači mladu popupulaciju.  Kupanje pod zvezdama organizuje se četvrtkom, kada na bazenu gostuju i razni bendovi.

Odlični uslovi koje nudi kompleks iz godine u godinu privliče sve već boj posetioca, pa tako u toku sezone bazenom u Knjaževcu „prodefiluje“ preko 40 000 ljudi.

Bazen Banjica sagrađen je, sada davne, 1982. godine. Svake godine neprestano se radi na adaptaciji,  unapređenju i obogaćivanje sadržaja. Kompleks u prirodnoj oazi izgleda besprekorn, a za njegovo održavanje  zaduženi su Javno preduzeće Sportsko – turistički resuri i opština Knjaževac koja dosta pomaže u održavanju.


Povezane vesti

Praznik plesa u Aleksincu (VIDEO)

Četrdeset Ronde igračica iz Aleksinca, radno je, na sceni, proslavilo svoj praznik – 29. april, Svetski dan plesa. Njihov siguran

Poznati niški kik bokser Nikola Dimkovski sprema se za profi meč u Abu Dabiu (VIDEO)

Nikola se, pre 6 meseci, reaktivirao i vratio u profesionalni ring u meču sa Adnanom Redžovićem u Mostaru. Od tada

Počela kupališna sezona na babušničkom bazenu (VIDEO)

U danima letnjih vrelina, mnogi putevi iz okruga vode ka Babušnici. S razlogom, jer je pre šest godina, ova varošica

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*