Bazen Banjica – raj za odmor (VIDEO)

Bazen Banjica  – raj za odmor (VIDEO)

Spas od vrućine već decenijama unazad Knjaževčani, ali i ljudi iz okoline pronalaze na sportsko-rekreativnom bazenu Banjica.

Ono što ovaj kompleks čini jedinstvenim jeste činjenica da je voda tokom cele godine topla. Svi bazeni snabdeveni su lekovitom izvorskom vodom sa termalnog izvora Banjica. Posetioci tokom letenje sezone imaju na raspolaganju olimpijski bazen, dečiji bazen i mini akva parka. Za razonodu, kupači još imaju terene za košarku, mali fudbal i odbojku na pesku.

Noćno kupanje na Banjici, koje počinje sredinom jula, dodatno privlači mladu popupulaciju.  Kupanje pod zvezdama organizuje se četvrtkom, kada na bazenu gostuju i razni bendovi.

Odlični uslovi koje nudi kompleks iz godine u godinu privliče sve već boj posetioca, pa tako u toku sezone bazenom u Knjaževcu „prodefiluje“ preko 40 000 ljudi.

Bazen Banjica sagrađen je, sada davne, 1982. godine. Svake godine neprestano se radi na adaptaciji,  unapređenju i obogaćivanje sadržaja. Kompleks u prirodnoj oazi izgleda besprekorn, a za njegovo održavanje  zaduženi su Javno preduzeće Sportsko – turistički resuri i opština Knjaževac koja dosta pomaže u održavanju.


Povezane vesti

Važna pobeda odbojkaša Niša (VIDEO)

Odbojkaši Niša, u možda najvažnijoj utakmici ove godine, uspeli su da ispune cilj. Savladali su Spartak iz Ljiga sa 3-1,

Plesno takmičenje „Balkan dens juniti“ okupilo mlade plesače iz šireg regiona (VIDEO)

Groznicu subotnjeg jutra u sportskoj sali Osnovne škole Mika Antić u Nišu još jednom je, četvrti put zaredom, izazvao Plesni

Sportisti udruženi za pomoć Aci!

U okviru turnira “3×3” Niš odigran i revijalni meč humanitarnog karaktera. Regionalni košarkaški savez “Istočna Srbija” je u Nišu petu

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*