Niškim košarkašima sa invaliditetom obezbeđena sredstva za još troja kolica

Ministarka pravde Republike Srbije Maja Popović svečano je uručila ugovore o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet) za 180 projekata od javnog interesa iz oblasti zdravstva, kulture, prosvete, socijalne zaštite i humanitarnog rada.

Sa 27 miliona dinara podržani su projekti koji bi trebalo da poboljšaju položaj osoba sa invaliditetom. Jedan od podržanih projekata je i onaj Kluba košarkaša u kolicima “Nais” iz Niša, sa 2,88 miliona dinara, kojim je predviđena kupovina profesionalnih kolica za nekoliko igrača.

 

Naime, kolica koja koriste košarkaši sa invaliditetom su jako skupa i moraju se izrađivati po meri svakog igrača. Iz istog izvora prošle godine su opredeljena sredstva od 1,7 miliona dinara, pa su nabavljena kolica za dvojicu igrača – Slavena Nonkvića i Dušana Lazarevića.

Ove godine projektom je predviđeno da trojica igrača Naisa dobiju najsavremenija sportska kolica, a to su Aleksandar Marinković, Filip Jovanović i Dejan Šimandli.

Košarkaši Naisa za neki dan počinju sa pripremama za novu sezonu u kojoj ih ih očekuje borba na dva fronta – Balkanskoj ligi košarke u kolicima (BWBL), kao i u domaćoj ligi koji bi nakon godina pauze trebalo opet da se oformi i nastavi sa takmičenjem.

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.