Milovanović u Poljskoj, Tasić na Kipru

I dok iz niškog doskorašnjeg prvoligaša Konstantina još uvek nema nikakvih vesti o planovima za narednu sezonu, njegovi bivši igrači iz najboljeg perioda bez većih problema pronalaze dobre inostrane angažmane.

Milan Milovanović (26, 207) je novi igrač Polfarme iz Starograda koja je prošle sezone završila kao desetoplasirana u Poljskoj. Milovanović je prethodnu sezonu završio u Borcu iz Čačka, u utakmicama Superlige se odlično pokazao i bio važan šraf u plasmanu Čačana kojim su obezbedili učestvovanje u ABA 2 ligi. U dosadašnjoj karijeri visoki Nišlija je branio boje Ergonoma, FMP-a, Crvene zvezde, Mege, Vojvodine, Konstantina, Prievidze iz Slovačke, Feniksa Galacija iz Rumunije i već pomenutog Borca.

Danilo Tasić (24, 208) je nakon izuzetno uspešne sezone u rumunskoj ligi u dresu Dinama iz Bukurešta pronašao novi angažman na Kipru. Naredne sezone nosiće dres AEK-a iz Larnake, ovosezonskog vicešampiona države. Tasiću je Rumunija bila prvi insotrani angažma, a prethodile su joj četiri sezone u Konstantinu u kojima je bio jedan od najkorisnijih igrača niškog tima. Iako rođeni Nišlija, Tasić je karijeru započeo u vršačkom Hemofarmu u kome je prošao sve mlađe selekcije kluba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.