Gusar na Prvenstvu Srbije potvrdio kvalitet, ali i predstavio mlade nade

Proteklog vikenda održana su Prvenstva Srbije u kajak i kanu slalomu u svim starosnim kategorijama. Na prvenstvima su nastupili takmičari niškog Kajak kanu kluba Gusar i u svim kategorijama zabeležili su zapažene rezultate.

U subotu je na reci Ibar na stazi ispod tvrđave Maglič održano nadmetanje u mlađim kategorijama, a takmičari niškog kluba osvojili su jedno srebro ekipno i jednu bronzu pojedinačno. Pionirska ekipa KKK Gusara u sastavu: Lazar Aleksandrović, Sergej Jovanović, Đorđe Mladenović – osvojila je srebrnu medalju u timskoj vožnji u disciplini K1. Lazar Aleksandrović je i u pojedinačnoj konkurenciji pionira u discplini K1 stigao do postolja, bio je treći o osvoji je bronzanu medalju.

 

U nedelju je održano juniorsko i seniorsko prvenstvo na stazi Buk Grmčić kod Ušća. Brojna ekipa Gusara je i tu ostvarila zavidne rezultate.

U juniorskoj konkurenciji Petar Radojković osvojio je bronzanu medalju, dok su u seniorskoj konkurenciji u Olimpijskoj disciplini Kajak slalom K1 sva tri prva mesta pripala niškom klubu – zlato je pripalo Marku Đorđeviću, srebro Milošu Jevtiću, a bronza Dušanu Stojiljkoviću. Tome treba pridodati i treće mesto i brnzanu medalju Emine Tutić iz Novog Pazara koja se takođe takmičila kao član KKK Gusar.

Ekipno Kajak kanu kluba Gusar u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji osvojio je drugo mesto na Prvenstvu Srbije.

 

Takmičenje se organizovalo u okviru Kajakaškog saveza Srbije, a operativni organizator je KKK Ibar iz Kraljeva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.