“Nais” preko Ministarstva pravde obezbedio kolica za još dvojicu igrača (VIDEO)

 

 

Odlukom Vlade Republike Srbije sredinom ove godine je na Javnom konkursu za dodelu sredstva prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja kojije raspisalo Ministarstvo pravde Republike Srbije za 2022. godinu, Sportskom udruženju košarke u kolicima „Nais“ iz Niša (KKK Nais) su odobrena sredstva. Konkretno, Naisu je odobreno 1,7 miliona  dinara za nabavku dvoja vrhunskih specijalizovanih kolica za košarku. Zbog specifičnosti izrade kolica, dugo se čekala isporuka istih, što ne umanjuje radost i ponos predsednika Naiss, Dejana Šimandlija.

„Ponosno saopštavam da kolica koja su nabavljena ovim projektom su najbolja na tržištu. Specijalno za uzmimanje mere za kolica su došli stručnjaci iz inostranstva. Igrači po čijim merama su kolica napravljena, biće konkurentniji na terenu, pa samim tim i za reprezentaciju Srbije.“ – istakao je predsednik „Naisa“, Dejan Šimandli.

 

 

Jedna kolica su napravljena po merama Slavena Nonkovića, koji je pre nekoliko godina povredio kičmu u predelu šestog grudnog pršljena, te nema osećaj svog tela ispod pazuha. Porodica (supruga i sin) mu je pomogla da prihvati invaliditet, a košarka u kolicima je deo njegovog života.

“Zahvaljujem se Ministarstvu pravde Republike Srbije i Vladi Republike Srbije što su izabrali da podrže naš projektni predlog. Kolica su vrhunska i savršena, napravljena po mojim merama. Sledi period navikavanja, ali bićemo jako, jako konkurentni u bližoj budućnosti u domaćoj i regionalnoj balkanskoj ligi.“ – rekao je Slaven Nonković, igrač Naisa i povremeni reprezentativac Srbije.

 

Drugi igrač po čijim merama su napravljena kolica, Dušan Lazarević, ne krije zadovoljstvo što će u narednoj godini koristiti vrhunska kolica. Njemu je pre dve i po godine amputirana noga zbog saobraćajne nesreće. Porodica (supruga i troje dece) mu pomažu da živi sa invaliditetom.

„Ovu godinu ću pamtiti po rođenju deteta, učešću na pripremama reprezentacije Srbije i dobijanju vrhunskih kolica. Odužićemo se Slaven i ja našoj državi i našem klubu zalaganjem na treninzima i utakmicama.“ – rekao je Dušan Lazarević, igrač „Naisa“ i reprezentativac Srbije.

 

 


 

Inače, pravo učešća na konkursu su imali svi nosioci projekta iz oblasti javnog interesa (zdravstvo, kultura, prosveta, humanitarni rad, i sl.) koji realizuju u tekućoj budžetskoj godini (fizička lica, pravna lica, organi, organizacije, javne ustanove, preduzetnici, udruženja, fondovi, humanitarne organizacije).

 

 

 

 

 

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.