AKL: Guteša se vratio! (VIDEO)

 

Pre praznične pauze odigrano je pretposlednje šesnaesto kolo lige. Iako su pozicije na tabeli manje/više pred ovo kolo bile poznate ipak uzbuđenja nisu izostala.

 

Derbi kola odigrale su ekipe Tajchy Thunders i Niških medveda. Thundersi su želeli da zadrže prvo mesto, međutim presnažni Medvedi im to nisu dozvolili i naneli su im drugi poraz ove sezone. Šta reći za Medvede, u drugom delu kao da su se probudili iz zimskog sna i “gaze” sve redom. U najboljoj su formi pred plej of, a u poslednjem kolu koje se igra narednog vikenda saznaće i ime rivala u doigravanju. Najzapaženiji pojedinci na susretu bili su Miloš Bosić sa 25 poena i Dragan Kantar koji je zabeležio dabl dabl učinak od 10 poena i 13 skokova.

 

Najuzbudljiviji meč odigrali su Neradnički i Tvrđava. Obe ekipe su ušle desetkovane i rasterećene u ovaj susret, jer im ni pobeda niti poraz nisu donosili neki pomak na tabeli. Ono što je karakteristično za obe ekipe je to da igraju svoju najgoru sezonu u takmičenju i moraće ozbiljno da porade na svojim rosterima tokom letnje pauze ukoliko žele da održe korak sa sve mlađim i spreminijim igračima koji dolaze u ligu. Bilo kako bilo, ovaj susret je otišao u produžetak, a šansu da bude rešen ranije propustio je kapiten Tvrđave Marinković koji je promašio oba svoja šuta sa distance. A u produžetku, podmlađeni Guteša pokazuje zašto je jedan od najboljih ako ne i najbolji igrač ove lige svih vremena. Otvara ovaj deo susreta seriom od 9:0 i rešava pitanje pobednika. Na kraju se okitio i titulom MVP-ja sa fantastičnim indeksom korisnosti 40.

 

Treći susret vredan pomena odigrale su ekipe Senior i Durlantule. Senior je u svojoj prvoj sezoni obezbedio plej of i upravo je protiv svojih najbližih konkurenata na tabeli pokazao zube i da može možda da se uključi čak i u borbu za završni turnir. Begović i Antić predvodili su ekipu do trijumfa i ostavili gorak ukus u ustima momcima iz Durlana. Ostaje da se vidi da li će se sudbina poigrati sa ovim ekipama i možda baš njih upari u prvom kolu doigravanja.

 

U ostalim susretima pobede su zabeležile ekipe Izmene, Kraljevi ove igre, Old school wolves, Trust the process i Bulevar. Ekipa Margerski tigrovi je bila slobodna u ovom kolu.

 

 

 

Ovo su svi rezultati šesnaestog kola:

 

Bulevar vs. AKK Kolibri 72:65

Trust the process vs. Brew crew 56:50

Los santos vs. Izmene 33:65

Kraljevi ove igre vs. NeposlušNi 61:42

Tajchy Thunders vs. Niški medvedi 66:73

KK Senior vs. Durlantula 64:53

Old school Wolves vs. AKK Rekreativci 46:34

AKK Tvrđava vs. Neradnički 63:70

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.