Završena akcija „Stop! Svi na sport“- Pobednik OŠ Dr Zoran Đinđić (VIDEO)

Završena akcija „Stop! Svi na sport“- Pobednik OŠ Dr Zoran Đinđić (VIDEO)

Nakon tri uzbudljiva dana koje su osnovci proveli u parku Čair, akcija „Stop! Svi na sport“ uspešno je privedena kraju.

 

Na prvom mestu našla se ekipa Šsnovne škole “Dr Zoran Đinđić” iz Brzog Broda.

Sama završnice bila je veoma uzbudljiva, jer su dve škole imale izjednačen broj bodova, pa se naknadnim odmeravanjem snaga na gimnastičkom poligonu, odlučilo ko će zauzeti 2. a ko 3. mesto.
Ekipa škole “Radoje Domanović” bila je za nijsansu spretnija, te im je pripao srebrni pehar, dok je bronzani odnela Osnovna škola “Ćele kula”.

Pobednicima takmičenja uručeno je 6 tablet računara – po jedan za svakog učenika. Drugoplasirani su dobili sportsku opremu i lopte, a trećeplasirani samo sportsku opremu.

Takmičenje je trajalo 3 dana. U prvom polufinalnom danu učestvovalo je 11, a u drugom 15 ekipa. Mali sportisti nadmetali su se u 8 disciplina – streličarstvu, gimnastici, odbojci, slagalici, orjentiringu, igri memorije i atletici. Po prvi pu do sada, akcija je imala i promotivni poligon za vožnju rolera.

Projekat„Stop! Svi na sport“ promoviše, podsetimo, sport, fer plej i pozitivne društvene vrednosti, a tematski obrađuje borbu protiv nasilja u sportu, vršnjačko nasilje, narkomaniju i bezbednost u saobraćaju.

Akciju zajednički organizuju Sportski savez Niša i Policijska uprava Niš, a pokrovitelj manifestacije je Sekretarijat za omladinu i sport Grada Niša. U organizaciju takmičenja uključeni su i sportski klubovi: Atletski klub Železničar, Streličarski klub Niš, Odbojkaški klub Stampedo, Gimnastički klub Niš, Planinarski klub Železničar i Sportski klub Extreme.

Opširnije u prilogu.


Povezane vesti

Jovanović heroj Arhusa (VIDEO)

Nišlija Aleksandar Jovanović, standardni član naše fudbalske reprezentacije, u odličnoj je formi i pravi je heroj danskog Arhusa. U prethodnom

Druga uzastopna pobeda Konstantina, Pirot tesno izgubio u Novom Pazaru

U premijernoj utakmici petog kola Druge muške lige Srbije Konstantin je stigao do druge pobede u prvenstvu, na gostovanju u

Košarkaši Konstantina poraženi i od Tamiša (VIDEO)

Ekipa Konstantin je, sada već očekivano, još jednom poražena na svom terenu. U 17. kolu Kosarkaske lige Srbije Tamiš iz

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*