Krenula tekvondo liga u Nišu (VIDEO)

Krenula tekvondo liga u Nišu (VIDEO)

U cilju afirmacije tekvondoa u Nišu je  pokrenut  sistem takmičenja na nivou grada, kako bi sе okupilо što više mališana i uputilo kako na sport, zdrav život i u takmičarske tajne tekvondoa. Liga Grada Niša predstavlja inovaciju, ne samo u Nišu i okolini već i u Srbiji, u pogledu tehničkih disciplina ove borilačke veštine. Vrvelo je od mladih tekvondista minulog vikenda u Sali OŠ “Mika Antić”.

Pored tehničkog dela, tekvondo sport krasi i njegovi olimpijski segmenti po kojima je daleko poznatiji, a to su borbe. Niški mališani oprobali su se i u borbama, a od strane organizatora  omogućena je i elektronska oprema, onakva kakva se koristi kako na državnim tako i na evropskim i svetskim prvenstvima. Po prvi put organizovana je i disciplina razbijanja.

Na inicijativu Kluba borilačkih sportova „Naissus“ organizovan je i poletarac kup za najmladje.

Gradska liga u tekvondou za mnoge mališane prvi je stepenik ka ulasku u svet sporta, a mnogi od njih prve medalje osvojili su upravo na ovom takmičenju.


Povezane vesti

Nini Stajković srebro na bokserskom “Kupu nacija”

Na bokserskom spektaklu „Kup nacija“ koji je održan u Somboru od 10. do 14. januara 2018. u organizaciji Bokserskog saveza

„Suva Extreme Challenge“ planinska trka u Niškoj Banji (VIDEO)

U Niškoj Banji održan je „Suva Extreme Challenge“ – jedinstven sportski događaj koji okuplja planinske trkače, bicikliste, rekreativce i sve ljubitelje outdoor sportova.

Konstantin časno do samog kraja – nastradao Spartak (VIDEO)

Iako odavno otpisani, suočeni sa skraćenim rosterom (Rendal se vratio u SAD, Luka Živković – povređen) u Konstantinu su rešeni

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*