Stefanović: “Nismo svesni koliko su Izraelci posvećeni, četvrtfinale najvažniji meč na turniru”

 

Juniorska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evrobasketa u Nišu rutinskom pobedom protiv Danske 107:62. Pred “orlićima” je u sredu najteži izazov do sada, protiv odlične reprezentacije Izraela, koju selektor Nenad Stefanović maksimalno respektuje.

Šef struke srpskog nacionalnog tima istakao je posle meča sa Dancima da je inicijalni plan njegovog tima uspeo, ali da ih je povreda Filipa Jovića, jednog od najboljih igrača tima, zabrinula.

– Hteli smo da rano rešimo pitanje pobednika i da rasporedimo minute, uspeli smo u tome. Još jednom hvala publici što nas je podržala. Što se povrede Jovića tiče, nije izgledalo dobro na prvu, ali sačekaćemo utorak četvrtak ujutru i videti šta se dešava. Povreda skočnog zgloba je u pitanju, igrači su mladi i mnogo je kada odigraju četiri utakmice u pet dana – istakao je Stefanović.

 

Srbija će se u četvrtfinalu sastati sa Izraelom, a taj meč je na programu u četvrtak u 20:30 sati u hali Čair.

– Definitivno najvažnija utakmica za nas i pozivam publiku da nas još jednom podrži u velikom broju. Izrael je izvanredna ekipa, motivisana, hrabra, igraju sa puno promena odbrane, krasi ih fenomenalan individualni kvalitet, ali spremićemo se da pobedimo utakmicu – jasan je šef stručnog štaba Srbije.

 

Izraelci igraju sa dosta uspeha poslednjih godina na takmičenjima mlađih kategorija, što dodatno poziva na oprez.

 

– Oni ulažu stvarno nenormalno. Smešteni smo u istom hotelu i njih petorica rade na 14 laptova. Možda toga nismo svesni, jako su posvećeni, što se i vidi po tome kako igraju. Ali, spremićemo se, ne brinem se uopšte – sa dosta samopouzdanja je završio šef struke “orlića”.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.