Aleksandar Stanković ponovo na klupi Radničkog

Aleksandar Stanković je novi-stari trener niškog Radničkog saopšteno je iz kluba. On je seo na klupu nakon što je Nenad Lalatović napustio klub i otišao u Saudijsku Arabiju.

 

Stanković je sezonu završio na poziciji trenera, a u Niš je došao u najtežem trenutku kada se ekipa uveliko borila za opstanak. Tada je ispunjen cilj Stankovićeva ekipa nije doživela nijedan poraz na sedam mečeva i opstala je u elitnom rangu takmičenja.

 

Čeka nas sada veliki posao. Ambicije su se promenile, sada je cilj biti među najbolje četiri ekipe u zemlji i ja sam spreman da iznesem taj izazov. Vezao sam se za ovaj klub, svestan sam njegove veličine i značaja u srpskom fudbalu i imam osećaj kao da nisam ni odlazio. U prethodnih mesec dana se dosta toga promenilo vezano za igrački kadar. Neki fudbaleri su otišli, mnogi su došli i imaćemo dovoljno vremena da planove tokom priprema sprovedemo u delo. Ne sumnjam i da je prelazni rok odrađen na pravi način. Igrači koji su došli imaju ozbiljan renome i na nama je sada da ih ukomponujemo i stvorimo igru i sistem. U Sloveniji ćemo imati idealne uslove za rad i bićemo fokusirani samo na to od prvog dana. Zadovoljan sam sastavom, imamo 25 igrača, za sada smo popunjeni sa po dvojicom kvalitetnih fudbalera na svim pozicijama, što nije bio slučaj prošle sezone. Naravno, tržište je i dalje otvoreno, ja imam određene želje oko još nekih pojačanja, pratimo situaciju i reagovaćemo ukoliko nam se ukaže šansa da te igrače dovedemo u Radnički– rekao je Aleksandar Stanković.

 

Fudbaleri Radničkog otputovali su na prirpeme u Sloveniju. Na spisku putnika našli su se Damir Kahriman, Milorad Kojić, Stefan Ilić, Dimitrije Stevanović, Nikola Aksentijević, Nikola Stevanović, Ognjen Bjeličić, Nikola Stanković, Aleksandar Pejović, Aleksandar Kovačević, Ognjen Đuričin, Stefan Đurić, Ilija Spasić, Filip Kasalica, Petar Ristić, Stefan Mitrović, Aleksa Dušanić, Petar Ćirković, Andrija Marković, Vanja Ilić, Nikola Vujadinović, Vukadin Vukadinović, Borko Duronjić i Miljan Škrbić. Poslednje pojačanje u nizu Japanac Rioheji Mićibući sačekaće ekipu u Sloveniji.

 

Neposredno pred put produžen je ugovor sa Filipom Kasalicom, dok je prvi profesionalni ugovor potpisao talentovani Andrija Marković (18). U odnosu na prošlosezonski tim, nedostaju iskusni Petar Đuričković, Nenad Gavrić i Dušan Pantelić, sa kojima klub očigledno nije produžio saradnju.

 

Radnički će u Sloveniji odigrati četiri kontrolne utakmice. Meč protiv Brežica zakazan je za 29. jun, protiv ekipe Tabor Sežana za 2. jul, protiv ekipe Krško 7. jula i dan kasnije protiv Univerzitatee iz Krajove.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.