Nišlije dominantne na zatvaranju dvoranske sezone u streličarstvu

Proteklog vikenda u Temerinu je održano Indoor Državno prvenstvo u streličarstvu u sve tri discipline i u svim starosnim kategorijama, u organizaciji Streličarskog kluba “Castle Archery”. Na Prvenstvu se u dva dana takmičilo 180 takmičara iz 24 kluba iz cele Srbije, a među njima i dva niška kluba.

Kao i prethodnih godina Streličarski klub Niš je pokazao veliku dominaciju osvojivši pet medalja: dve zlatne i tri srebrne. Ovome treba dodati i četiri pehara za najbolje u Kupu Srbije, koji su takođe dodeljeni ovom prilikom – dva zlatna i dva srebrna. Osvajači titula iz SK Niš su:
– muška ekipa u sastavu: Stefanović, Nikolić, Vulić – Prvak Srbije (olimpijski luk – seniori);
– Mihajlo Stefanović, osvajač Kupa Srbije i drugi na Državnom Prvenstvu (olimpijski luk – seniori);
– Ognjen Nedeljković, osvajač Kupa Srbije (kompaund – seniori);
– Marko Vulić, Prvak Srbije (olimpijski luk – juniori);
– Danica Nikolić, druga na Državnom Prvenstvu, druga u Kupu Srbije (olimpijski luk – juniorke);
– Dragoljub Majović, drugi u Kupu Srbije (goli luk – seniori);
– Dejan Stojanović, drugi na Državnom Prvenstvu (goli luk – veterani);

I najvažnije – ukupni pobednik Kupa Srbije: Streličarski Klub Niš. Treća titula u nizu za Niš, sa razlikom od preko 350 poena ispred drugoplasiranog SK DIF i sa skoro 600 poena više od trećeplasiranog Košutnjaka, oba iz Beograda. O kolikom uspehu se radi postaje jasno iz podatka da i narednih deset pozicija na tabeli zauzimaju isključivo klubovi iz Vojvodine i sa područja Beograda.

“Već godinama SK Niš brani čast Srbije južno od Beograda, dominirajući nad klubovima koji imaju mnogo veću pomoć i podršku svojih gradova, koji dolaze iz sredina u kojima je streličarstvo izuzetno popularan i poštovan sport.”- ističu u SK Niš.

 

 

“Još jedna duga i naporna dvoranska sezona je završena, klub je postigao sve zacrtane ciljeve na domaćem i međunarodnom planu. Nakon kratkog odmora počećemo pripreme za letnju takmičarsku sezonu, u kojoj očekujemo još veće uspehe naših takmičara. Glavni smo favoriti za još jedan klupski Kup Srbije i brojne individualne titule, a očekuje nas i nekoliko velikih međunarodnih takmičenja, od kojih je svakako najvažnije kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijadu. Uz puno rada i timski duh koji je naš zaštitni znak prethodnih godina, sigurni smo da je pred nama još jedna sezona za pamćenje!” – dodaju iz SK Niš.

Još jedan niški streličarski klub – “Naissus-2003” nastupio je na prvenstvu. Predstavljalo ga je 6 takmičara u disciplini olimpijski luk.

Ekipa seniorki u sastavu Aleksandra Ilić, Isidora Veličković i Anđelka Hedrih popela se na pobedničko postolje osvojivši drugo mesto i srebrnu medalju na Državnom prvenstvu. Zlatnu medalju u ženskoj konkurenciji osvojio je tim Streličarskog kluba DIF iz Beograda.

Ovim takmičenjem zatvorena je Indoor sezona za streličare, ali klubovi odmah nastavljaju sa pripremama za Outdoor sezonu.

 

 

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.