Pirot dominantno do trofeja na Memorijalu “Ivan Ica Jovanović”

Peti Memorijal “Ivan Ica Jovanović” održan je za vikend u Nišu.  Turnir A kategorije u okviru Roda 3×3 prvenstva Srbije održan je u centru grada, na Trgu kralja Milana. Učestvovalo je 12 odličnih ekipa, a do trofeja je stigla ekipa Pirota.

Piroćanci su još jednom potvrdili dominaciju ove sezone, turnir u Nišu je bio četvrti koji su osvojili u maju.  Do trofeja su došli posle pet sigurnih pobeda. U grupnoj fazi su savladali ekipu KiM koja je sastavljena od igrača iz Kosovske Mitrovice i Zvečana (21:12), a posle toga i kombinovani sastav reprezentacije Vojske Srbije, ekipu Nemanjića orlovi (21:10).

U četvrtfinalu je Pirot bio ubedljiv protiv Kragujevca (21:5), da bi u polufinalu ostvario još jednu sigurnu pobedu protiv Svilajnca (21:12). Najneizvesnija utakmica odigrana je u finalu, ali je i u njoj Pirot držao sve pod kontrolom tokom čitavog meča. Na kraju su Piroćanci savladali Leskovac sa 21:17.

Pored pehara za prvo mesto, Pirot je dobio i nagradu od 100.000 dinara, dok je Leskovac za drugo mesto dobio 20.000 dinara.

Turnir je obeležio i revijalni meč prijatelja Ivana Jovanovića, a na njemu su se pojavili brojni poznati košarkaši poput Vladimira Đorđevića, Milana Milovanovića, Nemanje Gudžića, Pavla Milanovića, dok je tokom dana turniru prisustvovao veliki broj košarkaških radnika iz regiona, predstavnici svih niških klubova, kao i poznati košarkaši iz grada na Nišavi poput Danila Tasića i Pavla Stepanovića.

foto: 3×3 Srbija

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.