Rolerašice niškog Ekstrima nastavile žetvu medalja na turneji u Mađarskoj

Iako je na drugoj trci ovogodišnje serije Istočno-evropskog kupa u Sombatelju u Mađarskoj, ISST Ekstrim nastupio sa manjim brojem takmičara, uspeh nije izostao. Naprotiv, nakon uspeha i osvajanja tri odličja u Segedinu prethoddnog vikenda, sada su samo četiri takmičarke niškog kluba osvojile čak 5 medalja – jednu zlatnu, dve srebrne i dve bronzane.

Opet su Nera Đoković i Tara Todorović dokazale da im nema premca u kategoriji devojčica 9-10 godina. Pitanje je bilo samo, koja će od njih dve do zlata, a koja do srebra. U neverovatno uzbudljivoj borbi u samom finišu zlato je kao i u Segedinu pripalo Neri Đoković, dok je Tara Todorović završila kao druga.

U najbrojnijoj kategoriji devojčica 11-12 godina, zbog povrede nije nastupila jedna od najboljih Marta Branković, ali je njen izostanak uspela da nadoknadi klupska drugarica Lola Ignjatović koja se odličnim vožnjama drugog dana probila do trećeg mesta i bronzane medalje.

Najtrofejnija takmičarka Ekstrima Mitra Branković, ponovila je odličan rezultat iz Segedina osvojivši drugo mesto u konkurenciji juniorki, iako je nedeljni deo programa vozila pod blokadom zbog neugodne povrede koja je mučila.

Treba dodati da su Nera, Tara i Lola nastupile i u ekipnoj trci štafeta, gde im je zamalo izmakla medalja – završile su kao 4. u konkurenciji 9 timova.

Na kraju je i Mitra Branković u kombinovanoj štafeti sa rolerašicama iz domaće ekipe iz Sombatelja uspela da se domogne treće pozicije i još jedne medalje – ovoga puta bronzane.

 

Na taj način su još jednom niške „šampionke sa parkinga“ pokazale da se i nedostatak staze i sredstava može nadoknaditi i poništiti vrednim i marljivim radom i ući u ravnopravnu borbu sa takmičarima koji nemaju takvih problema.

 

Kuriozitet je da su niške takmičarke, iako bezmalo 900km od svog grada, u Sombatelju po prvi put imale i navijače. Naime jedna srpska porodica koja sada živi u ovom gradu, kada je saznala da na takmičenju nastupa ekipa iz Srbije, došla je na trkalište i celog dana bodrila niške takmičarke. Emilija, Viktor, Jelena i Robert bili su oduševljeni, a i ponosni nastupom rolerašica Ekstrima, a njima kao da je to bio dodatni stimulans pa su nedeljni program odvozile bez greške.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.