Pirot pobednik Memorijala „Milan Milošević Mica“ (VIDEO)

U Nišu je u petak 15. i subotu 16. septembra održan Memorijalni turnir „Milan Milošević Mica“. Milanovi prijatelji ne dozvoljavaju da izbledi sećanje na ovog bivšeg košarkaša i košarkaškog radnika i deveti put su organizovali respektabilan košarkaški turnir koji je održan u sali Osnovne škole „Dušan Radović“.

Na ovoj odličnoj proveri pred početak nove sezone učestvovale su četiri ekipe iz košarkaškog regiona „Istočna Srbija“. Tri niške ekipe, Konstantin, Niš i Fer plej, i tim Pirota, koji je redovan učesnik Memorijala.

Prvog dana su odigrane polufinalne utakmice, u prvoj je Pirot, teže od očekivanog, savladao ekipu Niša rezultatom 77:72. U drugoj je, takođe uz dosta problema, Konstantin pobedio ekipu Fer pleja rezultatom 69:66.

Drugog dana Memorijala Niš je u utakmici za treće mesto slavio protiv Fer pleja 82:60. Tradicionalno, pre finalne utakmice odigran je revijalni meč Milanovih prijatelja koji je završen nerešenim rezultatom.U finalu je Pirot bio ubedljiv protiv Konstantina, pobedio je rezultatom 81:65.

Niški tim sastavljen od veoma mladih igrača nije mogao da pruži jači otpor, još uvek plaća danak zbog kasnog početka prirpema za novu sezonu. Sa druge strane, Pirot se predstavio u dobrom svetlu. Nikola Đonlić je u potpunosti sazreo kao igrač i predvodnik je ekipe u ovom periodu, izabran je za najboljeg igrača Memorijala. Pojačanja Piroćanaca, Gordan Radulović i Stefan Ljubenković pokazuju da će timu doneti kvalitet više, a do početka prvenstva očekuje se da se ekipi priključi i jedan od najboljih igrača prethodnih sezona, Lazar Rašić. Tako da Piroćanci, predvođeni trenerom Markom Spasićem imaju razloga za zadovoljstvo.

Memorijalu „Milan Milošević Mica“ prisustvovao je veliki broj gledalaca, njegovih prijatelja, kao i članova porodice. Sve je prošlo u najboljem redu, a klubovi učesnici su imali vrlo dobre pripremne utakmice za takmičenja koja kreću početkom oktobra.

polufinale:
Pirot – Niš 77:72
Konstantin – Fer plej 69:66

za treće mesto:
Niš – Fer plej 82:60

finale:
Pirot – Konstantin 81:65

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.