3×3 spektakl u Babušnici – trijumf ekipe “Banjice” (VIDEO)

Protekle subote Babušnica je bila domaćin spektakularnog turnira u okviru Roda 3×3 prvenstva Srbije. Turnir je organizovan u konkurenciji seniora i juniora i održan je na otvorenom terenu u centru Babušnice na tartan podlozi. Učestvovalo je 17 ekipa iz cele Srbije, a međunarodni karakter turniru dala je ekipa iz Severne Makedonije.

 

 

Organizatori su poseban akcenat bacili na juniore, obezbedili su neuobičajeno veliku novčanu nagradu što je motivisalo mlade sportiste da se u velikom broju prijave i odmere snagu sa vršnjacima. Nakon sjajnih utakmica najviše je pokazala ekipa “Rakini unuci” koja je u izuzetno neizvesnom finalu pobedila rezultatom 16:15 ekipu “Moj stan 010”. Rakini unuci su osvojili i ček vredan 50 hiljada dinara.

 


Mladići iz ekipe Železnika bili su utučeni zbog poraza u plufinalu, a kakvu takvu utehu doneo im je jedan od najboljih igrača juniorskog turnira Jovan Jocić, koji je pobedio u takmičenju u brzom šutiranju trojki u obe konkurencije, i seniorskoj i juniorskoj.

 

 

Publika, organizatori i takmičari, svi su se složili u jednom, seniorski turnir u Babušnici bio je najjači u dosadašnoj istoriji turnira, a Babušnica je po treći put bila domaćin jednog od turnira u sklopu prvenstva Srbije. Na papiru, najveći favorit bila je ekipa Ralje koja je u Babušnicu došla kao aktuelni pobednik prestižnog Kupa “Dejan Dimitrijević”, koji se tradicionalno svake godine održava na Zlatiboru. Međutim, favorizovana Ralja je stigla do trećeg mesta. U polufinalu ih je zaustavila ekipa Banjice iz Bele Palanke rezultatom 21:18. Publici se u tom meču u punom sjaju predstavio Dušan Filipović koji je “rešetao” iz mogućih i nemogućih pozicija i meč završio sa šest postignutih “dvojki”. U drugom polufinalu ekipa “Kino Vlae” iz Severne Makedonije bila je dominantna protiv Bele Palanke i pobedila je rezultatom 21:7. Makedonci su bili ljubimci velikog dela publike, imali su sjajno izbalansiranu ekipu sa tri vrsna šutera i dominantnim centrom Markom Dujkovićem, 226 centimetara visokim igračem koji je posebno zablistao u polufinalu, za njega Belopalančani nisu imali rešenje.

 

 


U finalu je viđena borba do poslednjeg atoma snage uz oduševljenje publike. Banjica je stekla na početku blagu prednost, ali su Makedonci pogađali iz svih pozicija i konstantno meč vraćali u egal. Banjicu je ponovo predvodio Dušan Filipović sa četiri ubačene “dvojke”, dok je na drugoj strani šuterski sjajno raspoložen bio Hristijan Ristov. Na samom kraju utakmice, koncentracija je popustila junaku polufinala Marku Dujkoviću koji je pri rezultatu 19:19 nesmotreno napravio faul i dao mogućnost Banjici da sa dva slobodna bacanja reši meč. Iskusni Nikola Đonlić koji je bio “meč viner” i protiv Ralje, nije propustio šansu, bio je precizan oba puta i Banjica je slavila 21:19.

 

 

Banjica je osvojila ček na 100 hiljada dinara, drugoplasirana ekipa Kino Vlae dobila je 20, a trećeplasirana Ralja 10 hiljada dinara. Nagrade pobednicima uručila je predsednica Opštine Babušnica Ivana Stojičić.

 

 

Dok karavan Roda 3×3 prvenstva Srbije putuje dalje ka završnom turniru u Beogradu 1. septembra, u Babušnici mogu biti zadovoljni urađenim poslom i još jednom sjajnom promocijom basketa tri na tri. Ove godine je dosta gradova iz istočnog i južnog regiona odustalo od organizacije basket turnira, Babušnica nije i nije pogrešila. Turnir je podigla na veći nivo, a ljubiteljima ovog sporta omogućila je vrhunski događaj.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.