Konstantin je pobednik Memorijala “Milan Milošević Mica” (VIDEO)

 

 

Protekli vikend bio je rezervisan za tradicionalni memorijalni turnir “Milan Milošević Mica”. Po 13. put su Miloševićevi prijatelji uz pomoć Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije organizovali košarkaški turnir u znak sećanja na prerano preminulog bivšeg košarkaša i košarkaškog radnika.

 

Učesnici turnira bili su drugoligaš KK Pirot, kao i članovi Prve muške regionalne lige OKK Konstantin, KK Niš i KK Marinos, a prvi put je događaj organizovan u Sportskom centru “Šivara”. Prvog dana, u polufinalnim duelima snage su odmerili Konstantin i Niš, a nakon toga Pirot i Marinos. U prvom meču je Konstantin slavio protiv Niša rezultatom 82:70, dok je u drugom duelu Pirot savladao ekipu Marinosa 80:76.

 

U borbama za plasman Marinos je bio bolji od Niša 81:75 i osvojio je treće mesto, dok je u izuzetno zanimljivom finalu Konstantin slavio protiv Pirota rezultatom 73:72. Na taj način su izabranici trenera Milana Tubića potvrdili dobru formu pred početak nove sezone u koju ulaze sa ciljem da se vrate u viši rang takmičenja. Individualne nagrade na turniru dobili su Pavle Stepanović iz Pirota koji je dobio pehar za najboljeg mladog igrača, dok je iskusni Aleksandar Mladenović iz Konstantina proglašen za najboljeg igrača turnira. Porodici Milana Miloševića plaketu je uručio Aleksandar Jocić, generalni sekretar RKSIS, a poklon za porodicu dodelio je i OKK Konstantin, trener Milan Tubić je ćerki Miloševića poklonio dres niškog kluba.

 

 

Tradicionalno, između utakmica za treće mesto i finala odigran je i susret Miloševićevih prijatelja. Turniru je prisustvovao veliki broj ljudi iz sveta košarke, između ostalih, prvog dana je utakmicu Marinosa i Pirota posetio reprezentativac Srbije Stefan Jović, dok je drugog dana gost organizatora bio Dušan Projović, potpredsednik KSS zadužen za takmičenja. Memorijal je odigran u lepom ambijentu Sportskog centra “Šivara”, a nakon razgovora domaćina dvorane iz KK Marinos i organizatora turnira postignut je usmeni dogovor da “Šivara” postane deo tradicije i mesto budućih organizacija memorijalnog turnira.

 

Milan Milošević Mica je nekadašnji košarkaš Studenta, Viner Brokera, Pirota i aleksinačkog Napretka, a po završetku karijere delegat i komesar takmičenja Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija. Tragično je izgubio život u saobraćajnoj nesreći 13. marta 2007. godine.

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.