Streličari Niša i u Kragujevcu sakupljali medalje

U nedelju je u Kragujevcu održan drugi po redu rangirni turnir u streličarstvu na otvorenom. Takmičari SK Niš su se još jednom vratili sa pregršt medalja.

U najbrojnijoj konkurenciji, olimpijski luk seniori, Mihajlo Stefanović je i ovaj turnir završio veoma uspešno i okitio se srebrnom medaljom. Na kraju kvalifikacija Mihajlo je bio ubedljivo prvi sa odličnih 640 poena, čak 31 više od drugoplasiranog, no kroz eliminacije došlo je do malog pada u koncentraciji pa Mihajlo gubi zlato sa 4-6. Kod seniorki olimpijskim lukom Nataša Mitić je postigla istovetan uspeh i osvojila srebro. Ona je i u kvalifikacionom delu bila druga, i kroz eliminacije je potvrdila svoj plasman.

U konkurenciji mešovitih ekipa Nataša i Mihajlo su bili ubedljivo prvi pa su i osvojili zlatnu medalju u ekipnom delu takmičenja.

U konkurenciji kompaund luk seniori, Ognjen Nedeljković je bio prvi već u kvalifikacionom delu gde je Niš imao čak trojicu takmičara. Sva trojica su imali po 681 poen, međutim Ognjen je imao najviše pogođenih centara. No kroz eliminacije Ognjen ne gubi niti jedan meč i na kraju i potvrdđuje svoj plasman i osvaja zlato.

Niš je imao uspeha i kod veterana olimpijskim lukom gde je Zoran Marković osvojio bronzanu medalju.

“U sistemu takmičenja kupa Srbije ovo su veoma važni poeni za naš klub koji sada juri svoju četvrtu uzastopnu titulu. Ostaju nam još dva rangirna takmičenja pre završnice kupa koja se ove godine održava u Nišu 11. avgusta. No puno pre toga našeg Mihajla očekuje važno takmičenje u Turskoj gde će se nadmetati za još nekoliko preostalih kvota za predstojeće OI u Parizu. Optimistični smo, i šanse za plasman postoje, imamo još nekih mesec dana za pripremu i to vreme planiramo da iskoristimo maksimalno.”– kažu u Niškom klubu.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.