Perfektan skor i apsolutna dominacija Kinezisa na Prvenstvu Centralne Srbije za juniore

 

Univerzitetski džudo i sambo klub „Kinezis“ je na neverovatan način, perfektnim skorom, trijumfovao na Prvenstvu Centralne Srbije za juniore. Na ovom takmičenju nastupali su najbolji juniori Srbije, ne računajući borce iz beogradskih i vojvođanskih klubova.

 

Kinezis je nastupio sa 11 takmičara i osvojio isto toliko medalja.

 

Zlatne medalje su osvojili Nevena Milić (-48kg), Slobodan Đorđević (-66kg), Stefan Radovanović (-73kg), Milija Krasojević (-81kg), Miloš Milašević (-90kg), Aleksandar Stojkov (-100kg) i Andrija Stošić (+100kg). Ignjat Paunović (-66kg), Nikola Manić (-81kg) i Dušan Stanković (+100kg) osvojili su srebrne, dok je bronzanu medalju osvojio najmlađi takmičar u ekipi, Ognjen Petrović (-81kg).

 

Ekipa koju predvode treneri dr Nikola Milošević i prof. dr Nemanja Stanković ostvarila nasvakidašnji uspeh.

 

Ono što će ostati upamćeno kao svojevrstan rekord je da, iako smo bili najbrojnija ekipa na prvenstvu, naši takmičari nisu izgubili nijednu borbu od protivnika iz drugih klubova (Kinezis : ostali klubovi 25:0)” – istakao je trener Nemanja Stanković

 

“Na rang listi najboljih klubova na prvenstvu, osvojili smo ubedljivo prvo mesto sa 67 bodova, više nego što su zajedno osvojili 2., 3. i 4. klub u ukupnom plasmanu. Ovaj rezultat je pokazatelj kvalitetenog rada Kluba na svim nivoima, i očekujemo da dobre rezultate potvrdimo na Prvenstvu Srbije koje će biti održano 8. maja u Beogradu.” -dodaje trener Kinezisa Nikola Milošević.

 

A koliko je džudo sport popularan i razvijen u Nišu pokazuje i podatak da su i drugo i treče mesto ekipno na ovom prvenstvu pripali niškim klubovima – DžK “Niš” i DžK “Šogun”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.