Olimpijada odložena – Staša Gejo spremna čeka novu šansu (VIDEO)

Iako sat do ceremonije otvaranja Olimpijskih igara na sajtu Olimpijskog komiteta Srbije i dalje odbrojava, po prvi put u istoriji Olimpijske igre su odložene. U prošlosti se dešavalo da se i ratovi zaustavljaju kako bi se Olimpijada održala, ali je očigledno da je korona virus suviše ozbiljan protivnik. Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah i japanski premijer Šinzo Abe zbog značajnog uticaja koji pandemija ima na pripreme sportista za predstojeće Olimpijske igre doneli su odluku da 32. letnje Olimpijske igre u Tokiju moraju biti odložene. Igre neće biti održane u 2020. godini, ali će biti organizovane najkasnije do leta 2021. godine. Ova odluka nije bila laka i donesena je kako bi se očuvalo zdravlje sportista, svih koji su uključeni u organizaciju, kao i kompletne međunarodne zajednice.

Ovakvu odluku pozdravio je i Olimpijski komitet Srbije na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem.

Do sada je učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju obezebdila 64-o sportista Srbije: ženska košarkaška i ženska odbojkaška ekipa, muški vaterpolo tim, muška stonoteniska ekipa, basketaši 3×3, kao i takmičari u veslanju, kajaku, rvanju, atletici, tekvondou, streljaštvu i plivanju.

Ovaj broj će svakako biti i veći jer će  veliki broj sportista tek imati priliku da juri olimpijsku vizu nakon epidemije korona virusa.

Jedna od najboljih sportskih penjačica sveta, Nišlijka Staša Gejo, imala je peh da pre godinu dana pokida prednje ukrštene ligamente kolena. Staša se uz čeličnu volju i mukotrpni rad vratila u takmičarsku formu i već je osvojila prve medalje na jakim međunarodnim takmičenjima kada je njen uspon prekinuo korona virus. Staša je trenutno u Nemačkoj gde je nastavila studije nakon osnovnih, koje je kao student generacije završila u Mariboru u Sloveniji i u ekskluzivnoj izjavi za Sport juga kaže:

Staša je u nekoj projekciji Olimpijskog komiteta Srbije već viđena i kao osvajać medalje na Olimpijadi. Evropsko prvenstvo koje je trebalo da bude održano ovog marta u Moskvi je otkazano, tako da će Staša olimpijsku vizu juriti u nekom narednom periodu. Najvažnije je, kako i Staša kaže, da svi ostanemo zdravi. Ostanite u kući…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.