Završno okupljanje rukometaša Železničara u ovoj sezoni (VIDEO)

Rukometni klub Železničar iz Niša, nakon dva i po meseca pauze, okupio je Upravu, Stručni štab i rukometaše da bi se zvanično i razišli ove takmičarske sezone. Odlukom Rukometnog saveza Srbije prvenstvena sezona u ARKUS ligi je poništena, pa rukometašima ništa drugo ne preostaje nego da odmor-produže.

Odluka o poništenju sezone jedina je ispravna u ovom trenutku, mada je svima teško palo jer je ogroman trud pao u vodu. Miroslav Kocić, kapiten Nišlija svestan je da drugačije nije moglo da bude, jer epidemija i dalje traje, a rukomet je izrazito kontakt sport.

Rukometaši su se okupili na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja kako bi obavili testiranja pre odlaska na odmor.

Kolika će biti pauza za sada se još uvek ne zna. Za sada zadnji vikend u avgustu figurira kao mogući termin početka naredne sezone. Predviđene su i neke promene u samom sistemu takmičenja, što nikako nije dobro kada se iz godine u godinu pravila menjaju.

Da podsetimo rukometaši Železničara u trenutku prekida prvenstva nalazili su se na drugom mestu. Trebalo je da igraju plej of sa najboljim timovima iz regionalne lige, ali je sezona suspendovana, a onda i poništena.

Želja je pokazao da se nalazi na putu oporavka uz oslonac na rad sa mlađim igračima i jačanje tima i samog kluba na duže staze. Zbog pandemije Korona virusom procesi su trenutno prekinuti, ali se očekuje da se sa konsolidacijim na svim nivoima nastavi sredinom jula kada bi ekipa ponovo trebalo da bude okupljena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.