Naisa posustala u drugom poluvremenu finala Kupa

Rukometašice Naise nisu uspele da osvoje Kup Srbije, pošto su u finalu, koje je održano u Zrenjaninu, poražene od ekipe Jagodine sa 32-24 (14-14).

 

Pružio je tim Svetislava Jovanovića snažan otpor u prvom poluvremenu, koje je završeno egal 14-14. Sara Stankovski je pogađala iz daljine, a Gakidova sa crte i iz sedmeraca. Igralo se gol-za gol tokom prvog dela igre.

Povela je Naisa sa 15-14 golom Simone Stojanovske početkom drugog dela, ali to je bilo sve što su Nišlijke uspele da urade u finalu. Kapitenka Jagodine Jelena Gojković, koja je proglašena i za najbolju igračicu finala, vezala je tada 5 golova i praktično rešila pitanje pobednika.

 

Do kraja meča uspela je Naisa da stigne do tri gola zaostatka, ali nije bilo snage za preokret.

 

Kup je osvojio aktuelni šampion-ekipa Jagodine i na taj način potvrdila kvalitet.

 

Nezadovoljni ne mogu da budu ni u Naisi, čiji je sastav prilično izmenjen u prethodnom periodu. Pružen je dostojan otpor šampionu, pogotovo u prvom poluvremenu.

 

Ostaće zapisano da je Naisa u izuzetno turbulentnoj sezoni 2019/2020 stigla do polufinala Čelendž kupa (bez prava da napravi još koji korak dalje) i do finala nacionalnog kupa!

 

Zrenjanin, Kristalna dvorana. Bez gledalaca.

Sudije: Marko Sekulić, Vladimir Jovandić (Pančevo).

Sedmerci: Naisa 5 (5), Jagodina 3(2).

Isključenja: Naisa 12 minuta, Jagodina 4 minuta.

 

ŽRК NAISA: Petković, Ivanović, Đurović, Radović 2, Stojanovska 2, M.Petković, T.Petković, Mag.Petković,  Stankovski 5, Stamenković 1, Nikolić, Filipović 3, Sukur, Tasić 4, Mitić, Gakidova 6(5)

 

ŽORК JAGODINA: Đurašinović, Кostić, Adžić 5, Кaitović 1, Majkić, Piler 5, Sivčev, Vukčević 3, Lovrić, Кosanović, Jovanović 3, Raičević, Ašanin 4,  Stojanović,Gojković 11

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.