Niš pruža pažnju talentovanim sportistima (VIDEO)

Iako je školski sport na čekanju, početak juna itekako je bitan školarcima kojima je sport u srcu, a pogotovo onima koji jesu aktivni  i koji beleže zapažene rezultate. Iz  Gimnazije „9.maj“ u Nišu upućen je poziv za upis u specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za sport.

U „sportsko“ odeljenje Gimnazije „9.maj“ biće upisano maksimalno 20 učenika, a prijavlčjivanje je 8-og i 9-og juna.

Opširnije informacije nalaze se na samom sajtu škole www.9maj.edu.rs.

Iz ove škole obaveštavaju da nema prijemnog, već će se kandidati rangirati na osnovu uspeha i sportskih dostignuća.

Za upis u „sportsko“ odeljenje Gim     OLIVERAnazije 9.maj sportski rezultati ne odnose se na školska takmičenja.

Svi oni koji budu „iznad crte“ imaće plan i program prilagodjen sportistima, sa dosta praktičnog rada i više od 1.000 časova posvećenih sportu, treningu i zdravlju.

Ovi gimnazijalci pripremaće se za dalje školovanje, imaće svuda prohodnost, a prioritet bi trebalo da budu fakulteti sporta.

Nešto stariji školarci, svršeni srednjoškolci, imaju mogućnost da upišu Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. Interesovanje je veliko i ove godine, a  na popularnom DIF-u tradicionalno organizuju pripremnu nastavu.

Na fakultetu očekuju dovoljan broj studenata, jer je studiranje na DIF-u izuzetno primamljivo mladim ljudima, sa ogromnim mogućnostima za gradjenje dalje karijere u sportu, ali i drugim oblastima.

Prijavljivanje za prijemni ispit je od  22.-27.juna, a sam prijemni ispit biće realizovan  29-og i 30-og juna i 1-og jula. Sve informacije svršeni srednjoškolci mogu dobiti na sajtu fakulteta www.fsfv.ni.ac.rs

Pored upisa u „sportsko“ odeljenje Gimnazije „9.maj“ i pripremne nastave i samog upisa na Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, aktuelan je i Javni poziv za dodelu stipendija talentovanim sportistima u 2020-oj godini.

Predlozi za stipendiranje sa pratećom dokumentacijom se dostavljaju Sportskom savezu Niša, u ul. Strahinjića bana 2a.

Sredstva su obezbedjena u budžetu grada, a o pravilnoj raspodeli brine Komisija za ocenu programa u oblasti sporta kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u Gradu Nišu, na čijem je čelu prof.dr Milovan Bratić, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu.

Sredstva nisu velika, ali imaju višestruki značaj.

A talentovanih sportista itekako ima u svim delovima Srbije.

Sve informacije o javnom pozivu za dodelu stipendija talentovanim sportistima mogu se naći na oficijelnom gradskom sajtu www.ni.rs, kao i na sjatu Sportskog saveza Niša www.sportskisaveznisa.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.