Niški Fakultet sporta vodeći u regionu

Prema najnovijem akademskom rangiranju svetskih univerziteta – Šangajska lista za 2018. godinu – Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Nišu, se našao između 150. i 200. mesta, među najboljim fakultetima sporta na svetu. Ova rang lista sastavljena je na osnovu broja indeksiranih radova u Web of Science, ukupnog broja citata, citata po objavljenom radu, radova objavljenih u najboljih 25% časopisa, i procenta objavljenih radova nastalih u saradnji sa stranim autorima.

Sa ovim značajnim napretkom niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja postao je vodeći fakultet u regionu Jugoistočne Evrope, našavši se daleko ispred fakulteta iz Beograda i Novog Sada, koji su ove godine zadržali svoju poziciju između 200. i 300. mesta. Inače, popularni niški DIF je pre samo dve godine bio prva institucija niškog Univerziteta, koja se našla na najprestižnijoj akademskoj listi, a za samo dve godine izuzetnim naučno-istraživačkim radom ostvarili su još veći napredak.

Dekan FSFV Prof. dr. Milovan Bratić u dopisu medijima ističe: “Nadam se da će uspeh našeg Fakulteta biti motiv i ostalim fakultetima Univerziteta u Nišu da vrednije rade i da podignu kvalitet svoje naučno-istraživačke delatnosti stremeći ka zajedničkom cilju – da Univerzitet u Nišu svrstamo u grupu najboljih svetskih univerziteta”.

Prijem nove generacije studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja biće održan u ponedeljak 1. oktobra sa početkom od 12 časova u amfiteatru fakulteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.