Nikola i Filip doneli medalje sa državnog prvenstva u atletici

Proteklog vikenda u Atletskoj dvorani na Banjici u organizaciji Srpskog atletskog saveza održano je Prvenstvo Srbije  za mlađe (subota) i  starije pionire i pionirke (nedelja).

 

Prvi dan takmičenja obeležio je veliki broj prijavljenih takmičara,  a ono što posebno raduje jeste činjenica da je učešće prijavilo čak 55 atletskih klubova.

 

Zbog epidemiološke situacije na takmičenju nije bilo dozvoljeno prisustvo publike, osim tamičara, trenera i predstavnika klubova.

 

Državno prvenstvo za starije pionire proteklo je uz mnoštvo ličnih rekorda, a tome su doprineli i članovi niških atletskih klubova.

 

Troje takmičara “Niškog Maratona” takmičilo se u konkurenciji mlađih pionora i pionirki.  Sve je dobrim rezultatom i plasmanom iznenadio Nikola Stojanović. On je hitcem od 10 metara osvojio drugo mestom u bacanju kugle od 3kg. U trci devojčica na 200 metara Hana Ristović zauzela je 5. mesto sa novim ličnim rekordom (28.08), dok je Milica Pejčić bila 10. sa rezultatom 31.01.

 

Sjajan rezultat ostvario je Filip Lončar iz Atletskog kluba “Radnički 2016” iz Niša. On je u disciplini 1000m hodanje zauzeo 3. mesto, uz novi lični rekord (6:00.60). Boje ovog niškog kluba na državnom prvenstvu branili su i Gavrilo Antić u trci na 800m  i Sara Icić u trci na 60m.

 

Inače oni su članovi ogranka Radničkog koji trenira u Niškoj Banji pod nadzorom bivšeg srpskog reprezentativca i olimpijca Nenada Filipovića.

 

Narednog vikenda na programu je zimski Kup Srbije u bacačkim disciplinama u Sremska Mitrovica, kao i Prvenstvo Srbije u hodanju na putu u Vlasotincu.

1 Comment

  1. Mmmmmmm
    08/03/2021 - 20:58

    Mmmmmm

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.