Danica, Darko i Aleksa prvaci države u streličarstvu

Proteklog vikenda u Temerinu je održano Indor državno prvenstvo u metnom streličarstvu za mlađe konkurencije i veterane. Domaćin, SK Castle Archery iz Temerina je organizovao takmičenje na najvišem nivou uz sve mere epidemiološke zaštite. Takmičilo se 96 streličara iz 20 srpskih klubova, Među njima i takmičari dva niška kluba. Streličarski klub Niš nastupio je sa petoro takmičara, i kući su poneli 3 medalje (dva zlata i srebro), dok je i Streličarski klub Naissus 2003 u Niš doneo još jedno zlato.

 

U najmlađoj konkurenciji, olimpijski luk mlađi pioniri, Aleksa Kostić osvojio je titulu šampiona države. Do zlata je došao ispred Miloradovića i Labudovića iz kluba Oko Sokolovo.

 

-Ovo je jako veliki uspeh za Aleksu koji za svoj uzrast postiže jako dobre rezultate- ističu u SK Niš.

U konkurenciji kadetkinja, olimpijski luk, Danica Nikolić je ovog puta u kvalifikacijama bila treća, ali je zato kroz eliminacije dozvolila svojim protivnicama da dobiju svega dva seta i na kraju je ubedljivo trijumfovala u meču za zlato pobedivši Lanu Najdanović iz SK Pančevo sa 6-0. Na trećem mestu je završila Sofija Stojanović iz SK Dif (Beograd).

 

Danica je imala jako uspešnu sezonu i veoma nam je drago da su najzad i eliminacije proradile te je ovako ubedljivo savladala svoje protivnice na najjačem državnom takmičenju- nisu krili zadovoljstvo u niškom klubu.

U konkurenciji juniora, olimpijski luk, takmičio se Mihajlo Stefanović. On je imao odličan rezultat u kvalifikacijama gde je osvojio drugo mesto, i kroz eliminacioni deo je i zadržao tu poziciju osvojivši srebro na kraju. U borbi za medalje u eliminacijama je izbacio Jovana Špehara iz SK Pančevo koji je završio kao trećeplasirani, ali je u finalnom meču David Racković iz SK Velos (Novi Sad) bio bolji od Mihajla i dobio je meč sa 6-2 te je Mihajlo stigao do srebrnog odličja.

 

-Ovo je jako lep uspeh za Mihajla čiji rezultati idu uzlaznom putanjom.- ocene su iz kluba.

 

Vredno je pomenuti i da je Petra Todorović koja se takmičila u konkurenciji kadetkinja završila kao deveta, dok je Dejan Stojanović koji se takmičio u konkurenciji veterani goli luk završio na četvrtom mestu.

-Kada se sumiraju utisci naš klub je zadovoljan postignutim rezultatima. Podmladak kluba se pokazao jako dobro i čekaju nas pripreme za letnju sezonu koja počinje već za nekih mesec dana. Naredne nedelje nas očekuje i državno prvenstvo za seniore koje će se održati u Subotici.


 

 

I drugi niški streličarski klub Naissus-2003 sa ovog takmičenja vratio se kući sa titulom prvaka. Darko Stamenković postao je državni prvak u kategoriji starijih pionira. On je pobedio ispred mladih streličara iz Temerina (SK Castle Archery) i Kragujevca (SK Oko sokolovo). Gađalo se na distanci od 18 metara u metu od 60 cm.

 

-Darko je nastavio sa osvajanjem medalja u svojoj kategoriji na važnim saveznim takmičenjima i najavio još uspešnih nastupa u budućnosti i još medalja za niško streličarstvo.

Talentovani Darko Stamenković je učenik sedmog razreda Osnovne škole „Dušan Radović“, a pored streličarstva, uspešan je i na državnim takmičenjima iz matematike i informatike.- kažu u SK Naissus-2003.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.