Pioniri Atletskog kluba “Radnički” odlični na državnom prvenstvu

Na upravo završenom Državnom prvenstvu za mlađe pionire u Kruševcu, 21. septembra, takmičari Atletskog kluba „Radnički“ iz Niša ostvarili su sjajne rezultate. Osvojena je titula državne prvakinje i po jedna srebrna i bronzana medalja, a skoro svih petoro predstavnika ovog kluba oborilo je lične rekorde.

Mitra Milutinović je, posle uzbudljive borbe u skoku u dalj iz zone, bila najbolja od ukupno 22 takmičarke i, ličnim rekordom od 5,14 metara domogla se najviše platforme na pobedničkom postolju.

Filip Lončar je u hodanju na 1000 metara, u konkurenciji šestorice takmičara, zauzeo treće mesto.

Gavrilo Antić je u disciplini bacanja vorteksapored srebrne medalje nadmašio lični rekord, a isti lični podvig ostvarile su i Anđela Živadinović koja je bacala Vorteks, kao i Mina Šćekić u trci na 300 metara u kojoj je bila 13. od ukupno 42 takmičarke.

U „Radničkom“ kažu da su veoma zadovoljni što su svi njihovi atletičari prevazišli sopstvene limite, a trener Vladimir Živković posebno naglašava da Mitrina forma i jeste tempirana baš za ovaj događaj.

„Sezona na stazi se završava i prezadovoljan sam jer smo premašili prošlogodišnje rezultate. Pred nama je još samo jedno takmičarsko iskušenje – odlazak na Svetsko prvenstvo u Ultramaratonu na kome će naš klub prestavljati Saša Gacik i Valentina Nejković“ kaže trener Živković koji će biti vođa ove takmičarske ekspedicije.

Inače, Atletski klub „Radnički“ od nedavno ima svoj ogranak i u Niškoj Banji gde deca treniraju pod nadzorom trostrukog olimpijca Nenada Filipovića.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.