Karavan “Zajedno možemo” posetio niške košarkaše u kolicima (VIDEO)

Karavan podrške “Zajedno možemo”, koji putuje Srbijom kako bi skrenuo pažnju na osobe sa invaliditetom, učinio ih vidljivim zajednici i osnažio ih da se aktiviraju i lakše integrišu u svakodnevni život, zaustavio se i u Nišu. Tom prilikom, u Sportskoj hali “Čair” upriličen je susret predsednice Udruženja “Budimo bezbedni” Dee Đurđević sa igračima Kluba košarkaša u kolicima “Nais”, koji kroz sportske uspehe, svakodnevno potvrđuju da život, bez obzira na poteškoće, treba živeti punom snagom i da svemu što radimo, kroz borbu i istrajnost, moramo dati smisao, što košarkaši u kolicima upravo i čine.

 

 

Predsednica Udruženja “Budimo zajedno” Dea Đurđević i sama je na svojoj koži osetila kako je to kad ti sudbina promeni planove, tako da sada, i iz perspektive osobe sa invaliditetom, koristi svoju popularnost poznatog TV lica, kako bi skrenula pažnju javnosti na poziciju ove populacije u društvu.

 

 

Domaćin Karavana ” Zajedno možemo” bila je Gradska opština Pantelej, na čijoj teritoriji i uz čiju podršku se odvijaju mnoge aktivnosti osoba sa invaliditetom, pa između ostalog i sportske, a jedna od takvih je i kampanja kluba “Nais”, koja se realizuje pod sloganom “Košarka u kolicima dopada se klincima”.

Uz svoje gradske opštine, kada je reč o aktivnostima osoba sa invaliditetom, podršku, kroz različita rešenja, pruža I Grad Niš.

Uzgred, prilikom ovog događaja, kao stanovnik Panteleja, igrač “Naisa” Aleksandar Dinić primio je simboličan poklon u vidu mobilnog telefona. On, je međutim, istakao da su njegovi uspesi zasluga čitavog tima i da bi bilo lepo da nagrada bude takva da može da je podeli sa saigračima, na šta je gošća košarkaša u kolicima obećala da će i ostali članovi ekipe, njih dvanaestoro, uskoro dobiti iste poklone.

 

 

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.