Đurđanović iz “Niškog maratona” prvi na 1500m

U subotu na Otvorenom prevenstvu Beograda u atletici za mlađe juniore i juniore, Nišlija Dušan Đurđanović, član AK Niški maraton, ubedljivo je trijumfovao na trci na 1500m.

 

Prvenstvo je zbog učešća atletičara iz susednih zemalja, koji su se takmičili van konkurencije, imalo i međunarodni karakter.  U atletskoj dvorani SAS na Banjici u nadmetanju je učestvovalo više od 350 atletičara, a Đurđanović je bio jedini predstavnik niških klubova.

 

Dušan Đurđanović je u trci 1500 metara u konkurenciji 10 juniora, rezultatom 4 minuta 25 sekundi I 67 stotih delova sekunde ubedljivo je došao do zlatne medalje. je utoliko veći, ukoliko se uzme u obzir da je Dušanu prvi nastup u ovoj disciplini u dvorani, a uopšte drugi put u dvorani do sada uzimajući u obzie sve discipline.

 

Utisak pojačava i podatak da niški atletičari i atletičarke nemaju nijedan objekat, ni približno, slične namene i pravo je čudo kako uspevaju da budu konkurentni beogradskim i novosadskim kolegama, a da podsetimo takmičarima “Niškog maratona” ovo je već drugop uspešno takmičenje ove godine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.