Članovi LTK Bohemians učestovali u trci na Jahorini

 

 

U subotu 11. marta 2023. godine, održana je trka na Jahorini u Bosni i Hercegovini u okviru 1. kola Skyrunning lige Srbije i Crne Gore. Na trci je učestvovalo i šest članova LTK Bohemians iz Babušnice i svi članovi su uspešno i u zadatom roku završili trku.

 

Staza je dužine 13.3 km, sa ukupnim kumulativnim usponom od 1.170 m i važi za jednu od težih u trkačkom kalendaru. Trka je jedinstvena u ovom delu Evrope jer se trči po snegu, utabanim skijaškim stazama Olimpijskog Centra Jahorina.

 

 

 

 

Na trci je učestvovalo preko 120 takmičara iz desetak evropskih zemalja. Od članova LTK Bohemians, prvi na cilj je stigao Borislav Rančić za nešto manje od 2 sata i zauzeo 34. mesto u muškoj konkurenciji. Mihajlo Pejčić i Marko Stanković zauzeli su 45. odnosno 69. mesto. I na ovoj trci, najmlađi učesnik bio je trinaestogodišnji Marko Aleksić iz Vave, koji je trku završio na 75. mestu. Milan Zlatković je bio 88., a Mladen Đorđević 93.

 

Bohemianse novi izazov čeka već narednog vikenda na Kruševačkom polumaratonu. Sledeća trka u okviru Skyrunning lige Srbije i Crne Gore održava se početkom juna na Staroj planini, gde će desetak članova LTK Bohemians učestvovati na trkama od 13km, 34km i 64km! Podsetimo, poslednje kolo lige biće Lužnički SkyRace početkom oktobra.

 

 

 

 

 


 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.