Četvoro niških sportista na Evropskim igrama u dresu Srbije

Danas u Krakovu u Poljskoj počinju treće po redu Evropske igre. One predstavljaju važan događaj za naše sportiste, obzirom da će takmičenja u velikom broju sportova u Poljskoj biti kvalifikaciona za naredne Olimpijske igre u Parizu.

Na predstojećim Evropskim igrama koje će se održati u Krakovu i regijama Malopolska i Šlonska u Poljskoj od 21. juna do 2. jula 2023. godine, Srbiju će predstavljati jak i jedinstven tim sastavljen od 83 sportista koji će se nadmetati u 15 sportskih disciplina.

Deo Srpske reprezentacije su i četvoro takmičara niških sportskih klubova. To su Sara Stojanović članica Kluba za sinhrono plivanje Niš, džudista Kinezisa Igor Vračar, kao i Miloš Jevtić i Marko Đorđević iz Kajak kanu kluna Gusar.

Osamnaestogodišnja Sara Stojanović prva će na borilišta od niških predstavnika, jer takmičenja u sinhronom plivanju kreću već od 22. Juna.

Džudista Kinezisa Igor Vračar, koji je na bronzom na Svetskom kupu dokazao da je u odličnoj formi, će na borilište 1. jula. Da podsetimo on nastupa u kategoriji preko 100kg.

 

Nišlije će biti najbrojnije u slalomu kajakom na divljim vodama. Najbolji sportista Niša za 2022. godinu u izboru Sekcije sportskih novinara Marko Đorćević, kao i njegov klupski drug iz Kajak kanu kluba Gusar Miloš Jevtić nastupiće u kvalifikacijama 29. juna, dok su polufinalne i finalne trke predviđene za 1. jul. Trebamo dodati da je sa njima u Poljskoj i njihov trener iz Niša Milan Đorđević, inače bivši olimpijac, koji je ujedno i trener reprezentacije Srbije u ovoj disciplini.

Svečano otvaranje igara predviđeno je večeras od 20.30 na stadionu “Henrik Rejman” u Krakovu, a srpsku zastavu na defileu nosiće kajakaši Milica Novaković i Marko Novaković.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.