Niš bez NBA titule, Zrenjaninci bili bolji!

 

Ove sezone je Niš imao dve ekipe na fajnl-foru Junior NBA lige, ali nijedna od njih nije uspela da stigne do trofeja, Zrenjaninci su bili najbolji.

Boston Seltiksi, odnosno đaci Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina, novi su šampioni Junior NBA lige Srbije 2023! Oni su u velikom finalu u dvorani „Radivoj Korać“, u predivnom košarkaškom ambijentu, savladali ekipu Juta Džez (OŠ „Ratko Vukićević“ iz Niša) rezultatom 44:20. U meču za treće mesto, Majami Hit (OŠ „Ujedinjene nacije“ iz Beograda) su savladali Šarlot Hornets (OŠ „Bubanjski heroji“ iz Niša) sa 40:21 i osvojili bronzane medalje. Pre toga, Boston je u polufinalu pobedio Majami 37:30, a Juta je bila bolja Šarlota 39:20.

 

NBA Jr

 

Što se individualnih priznanja tiče, dva niška osnovca su zauzela mesto u prvoj petorci lige. Igrom i ponašanjem na terenu, mesto u najboljoj petorci lige zaslužili su Anđela Jovanov iz Bostona (OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina), Teodor Konjikušić iz Bostona (OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina), Dušan Cvijan iz Majamija (OŠ „Ujedinjene nacije“ iz Beograda), Luka Nikolić iz Jute (OŠ „Ratko Vukićević“ iz Niša) i Lazar Stošić iz Šarlota (OŠ „Bubanjski heroji“ iz Niša).

Pehar za najboljeg šestog igrača dobio je Ilija Krstić iz Jute (OŠ „Ratko Vukićević“ iz Niša). Najbolji defanzivac sezone je Nikola Petrović iz Šarlota. Za najboljeg saigrača izabrana je Natalija Stošović iz Jute. Specijalnu nagradu za fer plej dobio je Vuk Taskov iz Jute.

 

NBA Jr

 

 

I ove godine, dodeljene su i posebne nagrade koje nose naziv „Her time to play”, koje predstavljaju inicijativu i podstrek da se što više devojčica uključi u sport i košarku, a dobitnici su Anđela Jovanov iz Bostona, Minja Valdevit iz Majamija, Isidora Blagojević iz Majamija, Neda Đorđević iz Jute, Nina Milićević iz Šarlota i Nikolina Mitrović iz Čikaga.

Najbolji strelac lige je Luka Nikolić iz Jute. MVP igrač finala je Teodor Konjikušić iz Bostona. Nagradu za trenera godine dobio je Srđan Ignjatov iz Bostona.

Završnica takmičenja pod okriljem KSS i evropskog ogranka NBA pokazala je da je organizacija ove lige pun pogodak.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.