Streličarima Niša dva zlata sa Centralno-evropskog kupa

Streličarski klub Niš je prethodnog vikenda zabeležio izvanredne međunarodne rezultate. Reprezentativni trojac iz ovog kluba je bio na turneji, sa koje je doneo pregršt medalja i titula.

U subotu je u Novom Marofu kraj Varaždina održan turnir iz serije Centralnoevropskog Kupa, u kojoj učestvuju najbolji streličari iz Austrije, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Države sa kojima su se ovde nadmetali niški streličari su u samom vrhu svetskog streličarstva, a u svojim reprezentacijama imaju i bivše evropske i svetske šampione. Ovog puta, dve zlatne medalje u jakoj konkurenciji osvojili takmičari Streličarskog kluba Niš.

U juniorskoj konkurenciji kod olimpijskog luka apsolutnu dominaciju je pokazao Mihajlo Stefanović. Sa osvojenih 650 poena, čime je izjednačio državni rekord, vidno se izdvojio od konkurenata već u kvalifikacijama. Razliku u kvalitetu je potvrdio u eliminacijama, savlađujući bez problema jednog mađarskog i dvojicu hrvatskih reprezentativaca.

Dejan Stojanović je imao više problema na putu do zlatne medalje. Kvalifikacije u seniorskoj konkurenciji kod golog luka je završio na drugom mestu, sa odličnih 587 poena. U eliminacionim borbama je imao još mirniju ruku, ne dajući ni jednom protivniku šansu u borbi jedan na jedan. Turnir je završio na najvišem postolju, iznad reprezentativaca Hrvatske i Slovenije.

Treću zlatnu medalju za Srbiju osvojila je Anja Brkić iz beogradskog SK DIF, ubedljivim trijumfom u ženskoj seniorskoj konkurenciji kod olimpijskog luka.

Već narednog dana je reprezentativni trojac iz SK Niš učestvovao na Field turniru u Kikindi. Iako je to njihovo prvo učešće u tom formatu takmičenja, dvojica omladinaca SK Niš su bili odlični: Marko Vulić je osvojio srebrnu medalju, a Mihajlo Stefanović je završio kao četvrti. Kod golog luka – za Dejana Stojanovića srebrna medalja u vrlo jakoj konkurenciji. Moglo je i bolje, jer je on dvostruki državni prvak u Field-u.

“Naši takmičari su imali izuzetno naporan vikend, koji je obuhvatio dva vrlo ozbiljna turnira u dva dana i preko 1500 kilometara vožnje. Oduševljeni smo postignutim rezultatima jer su dominirali bez obzira na umor i veoma jaku, međunarodnu konkurenciju. Njihova predanost i konstantan uspon forme daju nam razloge da budemo optimisti pred predstojeća svetska i evropska prvenstva.” Kažu u niškom klubu.

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.