Novi početak Železničara (VIDEO)

      

Posle jednogodišnje suspenzije Železničar se na velika vrata vraća u Superligu. Tim predvođen novin trenerom sa velikim ambicijama i u dobrom raspoloženju započeo je pripreme za novu sezonu.

Šef stručnog štaba Josif Petković, će sa timom koji je sastavljen od nekolicine starih i velikog broja novih lica pokušati da vrati „niški“ rukomet tamo gde mu je mesto.

Kako ističe Petković sadašnji sastav je itekako za respekt. Novi trener Nišlija nije mnogo govorio o eventualnim pojačanjima, kako on ističe prelazni rok traje do februara, kao i mogućnost da se pojačaju. Ipak, on dodaje da će tim biti formiran u zavisnosti od potreba kluba, ali i ambicija sponzora.

Najzvučnije pojačanje niškog tima je svakako najbolji strelac prošlogodišnjeg izdanja Superlige Mladen Krsmančić. U Želju su se vratili još golman Dejan Zlatanović, bek Žarko Petković, kao i krila Andrija Mađar i Nikola Milošević.

Železničar će kompletne pripreme odraditi u Nišu, gde postoje idealni uslovi za trening. Na igračima je samo da se nametnu i izbore za mesto u tim.

Nakon prozivke odrađen je i prvi trening, a treneru Petkoviću odazvalo se petnaestoro igrača: Dejan Zlatanović, Filip Dražić, Đorđe Spasić, Radislav Laković, Nikola Milošević, Andrija Mađar, Mladen Krsmančić, Žarko Petković, Žarko Barjaktarević, Vladimir Jevtić, Vlada Mitić, Nikola Milutinović, Miloš Lazić, Predrag Mijatović, Đorđe Virijević.

 Podsetimo niški tim je prošle godine odlukom Rukometnog saveza suspendovan, a u Superligu se vraća uz pomoč „vajld-karte“.

UPRAVA I SPONZOR I DALJE U TAJNOSTI

Na konferenciji se ispred kluba novinarima obratio nekadašnji igrač Želje, a sada tim menadžer kluba Ivan Šmigić. On je istakao da je klub prošao kroz trnovit put ne bi li se vratio u Supeligu, o novoj Upravi i misterioznom sponzoru nije bilo reči. Kako kažu iz kluba sve će se znati krajem avgusta, a javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Veliku zaslugu za povratak Želje u najviši rang takmičnje ima i Grad Niš. Kako ističe gradski većnik za sport Branislav Kačar, Niš je rukometni grad i Železničar će od sada pa nadalje uvek imati podršku.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.