Kajakaš Marko Đorđević sportista godine Niša – Radnički najuspešniji klub (VIDEO)

 

Streličar Mihajlo Stefanović najbolji mladi sportista

 

Za najboljeg sportistu Niša u 2022.godini, žiri, koji pored sportskih novinara, čine i dosadašnji sportisti godine Niša, proglasio je Marka Đorđevića iz Kajak kanu kluba “Gusar”. U TOP 3 našli su se i Ognjen Nedeljković iz Streličarskog kluba “Niš” i Andrija Stanković iz Karate kluba “Elid”.

 

 

 

Marku Đorđeviću pripalo je priznanje za najboljeg sportistu pošto je u 2022. godini i u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji bio ubedljivo najbolji u Srbiji, ali  je ostvario odlične rezultate i na evropskim takmičenjima.

 

 

Za najbolji sportski kolektiv u ovoj godini proglašen  je Fudbalski klub Radnički, dok su se na podijumu našli i Gimnastički klub “Niš” i Kajak kanu klub “Gusar”. Priznanje je pripalo Radničkom, prvenstveno zbog plasmana na kraju prošle sezone kada je izborio plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.

 

 

 

 

Mihajlo Stefanović, streličar, proglašen je za najboljeg mladog sportistu Niša pošto je prvak Srbije i u juniorskoj, ali i seniorskoj konkurenciji i najbolji i na prvenstvima Srbije u dvorani i na otvorenom u konkurenciji juniora, seniora i veterana. U najužoj konkurenciji za najboljeg mladog sportistu bili su i kik bokser Ognjen Mitrović i džudista Andrija Stošić.

 

 

 

Po tradiciji niški sportski novinari uručili su posebna priznanja za značajan doprinos razvoju niškog sporta.

Specijalno priznanje dobio je Zoran Tuta Živković, nekadašnji rukometni golman, trener i selektor reprezentacije povodom 50 godina od osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine. Specijalno priznanje od niških sportskih novinara za unapređenje streličarstva dobio je  Miljko Čolović. Specijalno priznanje pripalo je i Jurici Stankoviću za uspehe sa reprezentacijom Kine na paraolmpijskim igrama u skijaju i snoubordu. Prof.dr Marku Aleksandroviću sa  Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, specijalno priznanje uručeno je za izuzetne zasluge u razvoju sporta kod osoba sa invaliditetom, naročito košarke u kolicima.

 

 

Za najboljeg sportskog novinara Niša u ovoj godini proglašen je urednik i osnivač portala „Sport juga“ Branislav Ignjatović.

 

Ovogodišnje proglašenje najboljih sportista u Nišu, održano je u  posve neobičnom ambijentu, pod otvorenim nebom, u parku Svetog Save. Nije bilo tradicionalnog Sportskog bala, jer prema rečima novinara, nije bilo ni previše razloga za slavlje jer je niški sport u krizi, a pored toga, po prvi put u tradiciji dugoj 44 godine, Grad nije podržao održavanje ove manifestacije.

 

 

 

 

 

 


 

 

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.