Praktična primena kata u savremenom džudou (VIDEO)

Praktična primena kata u savremenom džudou (VIDEO)

Fakultet sporta i fitičkog vaspitanja u Nišu i Džudo klub „Kinezis“ bili su minulog vikenda domaćini stručnog skupa i pokaznog treninga u cilju  razvoja džudoa. Gost iz Hrvatske, majstor 6-i dan, Slaviša Bradić, u ime Svetske džudo federacije održao je predavanje i praktično približio primenu kata u savremenom džudou.

Džudo savez Srbije želi da se uključi i u kata takmičenja, ali i da više vrema posveti ovom segmentu džudoa koji je itekako koristan, pogotovo u radu sa mladima i na usavršavanju tehnike.

Ovakav skup po prvi put je održan u Srbiji, u organizaciji Džudo saveza Srbije i uz tehničku podršku Džudo kluba „Kinezis“ iz Niša.

Ovaj stručni skup trebalo bi da predstavlja zamajac za stvaranje novih džudo šampiona i u tradicionalnom džudou, ali i u katama.

 


Povezane vesti

Krenula tekvondo liga u Nišu (VIDEO)

U cilju afirmacije tekvondoa u Nišu je  pokrenut  sistem takmičenja na nivou grada, kako bi sе okupilо što više mališana

Interaktivni čas na temu sporta održan u OŠ dr Zoran Đinđić u Brzom Brodu (VIDEO)

Ugledni čas za II razred, na temu sporta organizovan je u osnovnoj školi Dr Zoran Djindjić u Brzom brodu. Interaktivna

Preporođeni Radnički sa pet vezanih pobeda odlazi na zimsku pauzu

Superligaš sa Čaira protutnjao je Surdulicom i sa laganih 2:0 savladao neugodnu ekipu Radnika. Strelac oba pogodka bio je Milan

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*