Praktična primena kata u savremenom džudou (VIDEO)

Praktična primena kata u savremenom džudou (VIDEO)

Fakultet sporta i fitičkog vaspitanja u Nišu i Džudo klub „Kinezis“ bili su minulog vikenda domaćini stručnog skupa i pokaznog treninga u cilju  razvoja džudoa. Gost iz Hrvatske, majstor 6-i dan, Slaviša Bradić, u ime Svetske džudo federacije održao je predavanje i praktično približio primenu kata u savremenom džudou.

Džudo savez Srbije želi da se uključi i u kata takmičenja, ali i da više vrema posveti ovom segmentu džudoa koji je itekako koristan, pogotovo u radu sa mladima i na usavršavanju tehnike.

Ovakav skup po prvi put je održan u Srbiji, u organizaciji Džudo saveza Srbije i uz tehničku podršku Džudo kluba „Kinezis“ iz Niša.

Ovaj stručni skup trebalo bi da predstavlja zamajac za stvaranje novih džudo šampiona i u tradicionalnom džudou, ali i u katama.

 


Povezane vesti

Naisa zadržala maksimalan učinak pred derbi sa Medicinarom (VIDEO)

Rukometašice Naise nastavile su pobedničku seriju u Super ligi pošto su savladale velikog rivala ekipu Jagodine rezultatom 27:24, poluvreme 13:9.

U Čairu održano državno prvenstvo u kik boksu (VIDEO)

Najbolji srpski kik bokseri borili su se, proteklog vikenda u Nišu, za titulu državnog prvaka. Na prvenstvu održanom u Čairu

Mega prvi osvajač košarkaškog Mini kupa (VIDEO)

U finalu Beobasket Mini kupa, koji se prvi put ove godine održava paralelno sa završnim turnirom Kupa Radivoja Koraća, pioniri

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*